Özgöçmen

Asya Parlamenter Asamblesi İkinci Başkanlık Divanı Toplantısı Nevşehir'de düzenlendi

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
21.10.2021 - 18:16, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Asya Parlamenter Asamblesi İkinci Başkanlık Divanı Toplantısı Nevşehir'de düzenlendi

Asya Parlementer Asamblesi İkinci Başkanlık Divanı Toplantısı ve Temel Dokümanlar Çalışma Grubu Toplantısı, Nevşehir’in Ürgüp ilçesindeki bir otelde başladı.
  Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, "Günümüzün sürekli değişen uluslararası ilişkiler ekosisteminde, parlamenter diplomasi, bölgesel sorunları ele almanın yanı sıra potansiyel iş birliği alanlarını keşfetmek için önem kazanmaktadır" dedi.   Asuman Erdoğan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, APA'nın parlamenter diplomasi için önemli bir platform olduğunu belirtti.   Dünyanın son 2 yıl boyunca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele ettiğini ve bu sürecin ağır etkilerinin sürdüğünü kaydeden Erdoğan, salgın döneminde Türkiye'nin uluslararası iş birliği ve dayanışmaya sadık kaldığını ifade etti.   Türkiye'nin mümkün olan her alanda parlamentolar arası iş birliğini geliştirmeye özel önem atfettiğini ifade eden Erdoğan,  "APA, yumuşak gücün en umut verici araçlarından biridir. Milletimizin temsilcileri olarak parlamenter diplomasiyi etkin şekilde kullanma sorumluluğumuz mevcuttur. Günümüzün sürekli değişen uluslararası ilişkiler ekosisteminde, parlamenter diplomasi, bölgesel sorunları ele almanın yanı sıra potansiyel iş birliği alanlarını keşfetmek için önem kazanmaktadır. Son 2 yılda karşılaştığımız en önemli zorluk Kovid-19 pandemisidir. Yeni varyant virüslerle birlikte pandemi hala dünyayı ağır şekilde etkilemeye devam etmektedir. İnsan hayatı üzerindeki zararlı etkilerinin yanı sıra ciddi siyasi, sosyal ve ekonomik etkileri de vardır. Etkili, anlamlı uluslararası iş birliği ve dayanışma virüse karşı çabalarımızın en ön safında yer almaktadır. Salgının ortaya çıktığı andan itibaren Türkiye, Kovid-19 ile mücadelede uluslararası iş birliği ve dayanışmaya hep sadık kalmıştır. Pandemi sürecinde Türkiye, tüm ülkelerin ilaçlara, aşılara ve tıbbi ekipmanlara ekonomik şekilde, engelsiz ve adil erişimi ile Kovid-19'a karşı koordineli ve etkili bir küresel müdahalenin ayrılmaz parçası olduğunun her zaman altını çizmiştir. Bu anlayışla 159 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi ekipman ve diğer kritik malzeme gönderdik, göndermeye de devam edeceğiz” dedi.   Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel de peribacaları, vadileri, han ve kültürel yapılarıyla binlerce yıllık medeniyetin izlerini taşıyan Nevşehir'in marka kent olduğunu belirtti.   Yaklaşık 4 milyon kişi tarafından ziyaret edilen kentin, önemli bir konumda olduğuna değinen Becel, "Asya Parlamenter Asamblesi ülkeleri ile geçmiş tarihimize dayanan kültürel yakınlığımızın gerçekliğiyle dostane ilişkilerimizin geliştirilmesi ve iktisadi iş birliğimizin devamlılığı sayesinde Asya devletleri, güçlenerek özgürleşecek ve dünyamızın geleceğine yön verebilme potansiyelini artıracaktır” şeklinde konuştu.
Asya Parlementer Asamblesi İkinci Başkanlık Divanı Toplantısı ve Temel Dokümanlar Çalışma Grubu Toplantısı, Nevşehir’in Ürgüp ilçesindeki bir otelde başladı.

 

Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, "Günümüzün sürekli değişen uluslararası ilişkiler ekosisteminde, parlamenter diplomasi, bölgesel sorunları ele almanın yanı sıra potansiyel iş birliği alanlarını keşfetmek için önem kazanmaktadır" dedi.

 

Asuman Erdoğan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, APA'nın parlamenter diplomasi için önemli bir platform olduğunu belirtti.

 

Dünyanın son 2 yıl boyunca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele ettiğini ve bu sürecin ağır etkilerinin sürdüğünü kaydeden Erdoğan, salgın döneminde Türkiye'nin uluslararası iş birliği ve dayanışmaya sadık kaldığını ifade etti.

 

Türkiye'nin mümkün olan her alanda parlamentolar arası iş birliğini geliştirmeye özel önem atfettiğini ifade eden Erdoğan,  "APA, yumuşak gücün en umut verici araçlarından biridir. Milletimizin temsilcileri olarak parlamenter diplomasiyi etkin şekilde kullanma sorumluluğumuz mevcuttur. Günümüzün sürekli değişen uluslararası ilişkiler ekosisteminde, parlamenter diplomasi, bölgesel sorunları ele almanın yanı sıra potansiyel iş birliği alanlarını keşfetmek için önem kazanmaktadır. Son 2 yılda karşılaştığımız en önemli zorluk Kovid-19 pandemisidir. Yeni varyant virüslerle birlikte pandemi hala dünyayı ağır şekilde etkilemeye devam etmektedir. İnsan hayatı üzerindeki zararlı etkilerinin yanı sıra ciddi siyasi, sosyal ve ekonomik etkileri de vardır. Etkili, anlamlı uluslararası iş birliği ve dayanışma virüse karşı çabalarımızın en ön safında yer almaktadır. Salgının ortaya çıktığı andan itibaren Türkiye, Kovid-19 ile mücadelede uluslararası iş birliği ve dayanışmaya hep sadık kalmıştır. Pandemi sürecinde Türkiye, tüm ülkelerin ilaçlara, aşılara ve tıbbi ekipmanlara ekonomik şekilde, engelsiz ve adil erişimi ile Kovid-19'a karşı koordineli ve etkili bir küresel müdahalenin ayrılmaz parçası olduğunun her zaman altını çizmiştir. Bu anlayışla 159 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi ekipman ve diğer kritik malzeme gönderdik, göndermeye de devam edeceğiz” dedi.

 

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel de peribacaları, vadileri, han ve kültürel yapılarıyla binlerce yıllık medeniyetin izlerini taşıyan Nevşehir'in marka kent olduğunu belirtti.

 

Yaklaşık 4 milyon kişi tarafından ziyaret edilen kentin, önemli bir konumda olduğuna değinen Becel, "Asya Parlamenter Asamblesi ülkeleri ile geçmiş tarihimize dayanan kültürel yakınlığımızın gerçekliğiyle dostane ilişkilerimizin geliştirilmesi ve iktisadi iş birliğimizin devamlılığı sayesinde Asya devletleri, güçlenerek özgürleşecek ve dünyamızın geleceğine yön verebilme potansiyelini artıracaktır” şeklinde konuştu.

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.