Nevşehir Valiliği eğitim kurumlarından ne istiyor?

NEVŞEHİR 21.10.2021 - 18:15, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Nevşehir Valiliği eğitim kurumlarından ne istiyor?

Eğitim-İş Sendikası Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, “İçişleri Bakanlığı bürokratları eğitim kurumlarından ve eğitim emekçilerinden ne istiyorlar? ” diye sordu.
  NEVŞEHİR(MHA) Eğitim-İş Sendikası Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, “İçişleri Bakanlığı bürokratları eğitim kurumlarından ve eğitim emekçilerinden ne istiyorlar? ” diye sordu.    Demir, "Hoş geldiniz" diyerek elini uzatan öğretmenin elini sıkmayan kibirli Kaymakam, "Haddini bil, sınıftan dışarı çık, dışarıda bekle" diyerek meslektaşımızı sınıftan kovmuştu. Şimdi de Nevşehir Valiliği,  Milli Eğitimin elindeki binalara el koyup kendileri için hizmet binası ve vilayet evi yapmak istiyor. Daha önce “Cumhuriyet kurumlarından biri olarak bilinen ve neredeyse Cumhuriyetle yaşıt olan Cumhuriyet İlkokulu eski binasını  kendilerine tahsis ederek Vilayet Evi sosyal tesis alanı olarak kullanıma açmayı düşünürken; şimdi ise Avanos’ta bulunan halk eğitim müdürlüğüne ait bina boşaltılarak Avanos Hükümet binası olarak kullanacaklarmış. Edindiğimiz  bilgiye göre, yaklaşık 5-6 yıl önce Avanos Hükümet binasında yapılan incelemelerde binaya çürük raporu verilmiş ve o gün bu gün bina hizmet vermeye devam ederken,  geçtiğimiz hafta Ankara'dan gelen acele ivedili bir yazıyla Avanos Hükümet binasının boşaltılarak yıkılması istenmiş. Valilikte hükümet binası olarak Avanos Halk Eğitim Merkezi  binasını gözüne kestirmiş ve binanın boşaltılması için gerekli yazışmaları yapmaya başlamış. 5-6 yıl önce  çürük raporu verilen binada oturma işlemi devam ederken bu tarihe kadar neden  yeni  bir bina inşa edilmemiş. Bu pandemi döneminde Avanos Halk Eğitim Merkezi  binası Kaymakamlığa verilince  bu binadaki kursiyerler ve öğretmenler  branşlarına göre diğer meslek liselerine dağıtılacakmış. Biz bu konuda defalarca kurum içinde kurumların olmasının uygun olmayacağını dile getirmiştik. Şimdi öğrencilerin eğitim gördüğü kurumlara kursiyerleri de getirmek eğitim öğretim üzerinde olumsuz etkiler yaratacaktır. Unutmayalım ki yetişkinlerin sahip olduğu tecrübe, gençler için paha biçilemez bir zenginliktir. Ayrıca onların bu zenginlikleri yeni kuşaklara aktarılmasının anahtarı, onların da tıpkı rol model oldukları gençler gibi sürekli güncellenmelerinden geçmektedir. Onlar gelişimi duran değil, sürekli öğrenen olmaları kaçınılmaz bir gerekliliktir. Bu onları topluma yük olmaktan çıkarıp, toplum için zenginlik haline getirecektir. Bu da onların Hayat boyu öğrenme sürecine dahil edilmesi ile Halk Eğitim Merkezlerinden geçer. Gençlerin, Halk Eğitim Merkezinin  ve öğretmenlerimizin bu belirsizlik içinde kalmasını istemiyoruz. Öğretmenlerimize, gençlerimize ve Halk Eğitim Merkezine  dokunmayın. Eğer hükümet binası arıyorsanız eğitim kurumunu kapatarak değil, daha başka çareler üreterek bir çözüm bulunuz” dedi.
Eğitim-İş Sendikası Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, “İçişleri Bakanlığı bürokratları eğitim kurumlarından ve eğitim emekçilerinden ne istiyorlar? ” diye sordu.

 

NEVŞEHİR(MHA) Eğitim-İş Sendikası Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, “İçişleri Bakanlığı bürokratları eğitim kurumlarından ve eğitim emekçilerinden ne istiyorlar? ” diye sordu. 

 

Demir, "Hoş geldiniz" diyerek elini uzatan öğretmenin elini sıkmayan kibirli Kaymakam, "Haddini bil, sınıftan dışarı çık, dışarıda bekle" diyerek meslektaşımızı sınıftan kovmuştu. Şimdi de Nevşehir Valiliği,  Milli Eğitimin elindeki binalara el koyup kendileri için hizmet binası ve vilayet evi yapmak istiyor. Daha önce “Cumhuriyet kurumlarından biri olarak bilinen ve neredeyse Cumhuriyetle yaşıt olan Cumhuriyet İlkokulu eski binasını  kendilerine tahsis ederek Vilayet Evi sosyal tesis alanı olarak kullanıma açmayı düşünürken; şimdi ise Avanos’ta bulunan halk eğitim müdürlüğüne ait bina boşaltılarak Avanos Hükümet binası olarak kullanacaklarmış. Edindiğimiz  bilgiye göre, yaklaşık 5-6 yıl önce Avanos Hükümet binasında yapılan incelemelerde binaya çürük raporu verilmiş ve o gün bu gün bina hizmet vermeye devam ederken,  geçtiğimiz hafta Ankara'dan gelen acele ivedili bir yazıyla Avanos Hükümet binasının boşaltılarak yıkılması istenmiş. Valilikte hükümet binası olarak Avanos Halk Eğitim Merkezi  binasını gözüne kestirmiş ve binanın boşaltılması için gerekli yazışmaları yapmaya başlamış. 5-6 yıl önce  çürük raporu verilen binada oturma işlemi devam ederken bu tarihe kadar neden  yeni  bir bina inşa edilmemiş. Bu pandemi döneminde Avanos Halk Eğitim Merkezi  binası Kaymakamlığa verilince  bu binadaki kursiyerler ve öğretmenler  branşlarına göre diğer meslek liselerine dağıtılacakmış. Biz bu konuda defalarca kurum içinde kurumların olmasının uygun olmayacağını dile getirmiştik. Şimdi öğrencilerin eğitim gördüğü kurumlara kursiyerleri de getirmek eğitim öğretim üzerinde olumsuz etkiler yaratacaktır. Unutmayalım ki yetişkinlerin sahip olduğu tecrübe, gençler için paha biçilemez bir zenginliktir. Ayrıca onların bu zenginlikleri yeni kuşaklara aktarılmasının anahtarı, onların da tıpkı rol model oldukları gençler gibi sürekli güncellenmelerinden geçmektedir. Onlar gelişimi duran değil, sürekli öğrenen olmaları kaçınılmaz bir gerekliliktir. Bu onları topluma yük olmaktan çıkarıp, toplum için zenginlik haline getirecektir. Bu da onların Hayat boyu öğrenme sürecine dahil edilmesi ile Halk Eğitim Merkezlerinden geçer. Gençlerin, Halk Eğitim Merkezinin  ve öğretmenlerimizin bu belirsizlik içinde kalmasını istemiyoruz. Öğretmenlerimize, gençlerimize ve Halk Eğitim Merkezine  dokunmayın. Eğer hükümet binası arıyorsanız eğitim kurumunu kapatarak değil, daha başka çareler üreterek bir çözüm bulunuz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.