Nevşehir’de LGS Seviye Belirleme Sınavı yapıldı

EĞİTİM 19.03.2022 - 14:04, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Nevşehir’de LGS Seviye Belirleme Sınavı yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ve özel okulların katkılarıyla 8. sınıf öğrencilerine yönelik il genelinde prova niteliğinde LGS Seviye Belirleme Sınavı gerçekleştirildi.
     Seviye Belirleme Sınavıyla Liselere Geçiş Sınavı’nın uygulaması yaptırılarak öğrencilerdeki sınav kaygısını azaltmak ve öğrencilere deneyim kazandırmak amaçlandı. İl genelinde 11 kurumda gerçekleştirilen sınava toplam 2244 öğrenci katıldı.   İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat, merkez ilçede sınavın gerçekleştirildiği okulları ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yapılan sınav hakkında bilgi alan İl Müdürü, velilerle ve sınava giren öğrencilerle sohbet ederek talep ve önerilerini dinledi.   İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat yaptığı açıklamada “Kıymetli evlatlarımızın akademik başarılarını artırmak, sınav heyecanını daha rahat bir ortamda tecrübe etmelerini sağlamak amacıyla yaptığımız LGS Seviye Belirleme Sınavımız ilimiz genelinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Sınavın uygulanmasında katkısı olan özel okullarımıza, Müdürlüğümüz Ölçme Değerlendirme Birimimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Geleceğimizin ümidi sevgili yavrularımızın hedeflerine ulaşmasını temenni ederek onlara başarılar diliyoruz. Bu süreçte her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz” dedi.  
İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ve özel okulların katkılarıyla 8. sınıf öğrencilerine yönelik il genelinde prova niteliğinde LGS Seviye Belirleme Sınavı gerçekleştirildi.

 

  

Seviye Belirleme Sınavıyla Liselere Geçiş Sınavı’nın uygulaması yaptırılarak öğrencilerdeki sınav kaygısını azaltmak ve öğrencilere deneyim kazandırmak amaçlandı. İl genelinde 11 kurumda gerçekleştirilen sınava toplam 2244 öğrenci katıldı.

 

İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat, merkez ilçede sınavın gerçekleştirildiği okulları ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yapılan sınav hakkında bilgi alan İl Müdürü, velilerle ve sınava giren öğrencilerle sohbet ederek talep ve önerilerini dinledi.

 

İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat yaptığı açıklamada “Kıymetli evlatlarımızın akademik başarılarını artırmak, sınav heyecanını daha rahat bir ortamda tecrübe etmelerini sağlamak amacıyla yaptığımız LGS Seviye Belirleme Sınavımız ilimiz genelinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Sınavın uygulanmasında katkısı olan özel okullarımıza, Müdürlüğümüz Ölçme Değerlendirme Birimimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Geleceğimizin ümidi sevgili yavrularımızın hedeflerine ulaşmasını temenni ederek onlara başarılar diliyoruz. Bu süreçte her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.