Kapadokya Alan Başkanlığı'ndan şok karar!

TURİZM 28.03.2022 - 19:58, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Kapadokya Alan Başkanlığı'ndan şok karar!

Kapadokya bölgesinde film çekimi, dizi çekimi ve fotoğraf çekimleri artık ücretli olacak.
  Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından Kapadokya bölgesinin tanıtımına adeta darbe vuruldu. Nitekim Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini tanıtan onlarca dizi ve sine filmleri artık ücreti karşılığında çekimlerine izin verilecek. Kapadokya Bölgesi halen Asmalı Konak dizisinin tanıtımının ekmeğini yerken Kapadokya Alan Başkanlığı almış olduğu kararla Kapadokya bölgesinin tanıtımına adeta darbe vurdu. Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından 7174 sayılı Kanun kapsamında yapılan faaliyetler adı altında bölgede ticari film ve video çekimlerinin günlük KDV dahil 3 bin 500 lira, ticari reklam çekimlerinin saniyesi KDV dahil 10 bin lira, ticari fotoğraf çekimlerinin ise 200 ila 3 bin lira olacağı açıklandı.   Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından alınan bu karar ile birlikte bölge turizmcileri ise alınan bu karara tepkili olduğu öğrenildi.
Kapadokya bölgesinde film çekimi, dizi çekimi ve fotoğraf çekimleri artık ücretli olacak.

 

Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından Kapadokya bölgesinin tanıtımına adeta darbe vuruldu. Nitekim Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini tanıtan onlarca dizi ve sine filmleri artık ücreti karşılığında çekimlerine izin verilecek. Kapadokya Bölgesi halen Asmalı Konak dizisinin tanıtımının ekmeğini yerken Kapadokya Alan Başkanlığı almış olduğu kararla Kapadokya bölgesinin tanıtımına adeta darbe vurdu. Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından 7174 sayılı Kanun kapsamında yapılan faaliyetler adı altında bölgede ticari film ve video çekimlerinin günlük KDV dahil 3 bin 500 lira, ticari reklam çekimlerinin saniyesi KDV dahil 10 bin lira, ticari fotoğraf çekimlerinin ise 200 ila 3 bin lira olacağı açıklandı.

 

Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından alınan bu karar ile birlikte bölge turizmcileri ise alınan bu karara tepkili olduğu öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.