Kodlama eğitimleri kasaba ve köylerde

İLÇELER 21.10.2021 - 16:29, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Kodlama eğitimleri kasaba ve köylerde

Acıgöl Halk Eğitim Merkezi Kasaba ve köylerde Kodlama Eğitimlerine başladı.
  NEVŞEHİR(MHA) Acıgöl Halk Eğitim Merkezi Kasaba ve köylerde Kodlama Eğitimlerine başladı.    Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından kurulan Kodlama Atölyemizi kasaba ve köydeki öğrenciler için taşınıyor. Pandemiden dolayı geçen eğitim öğretim yılında başlanamayan eğitimlere 2021-2022 eğitim öğretim yılında başlandı.     Tepeköy İlkokulunda Halk Eğitimi Merkezi Bilişim Teknolojileri öğretmeni Kamil Erol eşliğinde öğrenciler keyifli vakitler geçirmeye başladı. 40 saat sürecek eğitimler ile ; Bilimsel süreç becerilerini kullanması, Algoritmaların bir dizi görevleri yerine getirdiğini fark edebilmesi, Farklı algoritmaların, aynı görevi yerine getirebileceğini fark edebilmesi, Robot ve kodlama kavramlarını kavrayabilmesi, Algoritma mantığını kullanarak problem çözme becerilerini arttırabilmesi, Robotun temel hareketlerine göre kod bloklarını kullanarak problem çözebilmesi, Farklı sensörler (renk, ultrasonik, dokunma, eğim) kullanarak verilen görevi yerine getirebilmesi amaçlanıyor.
Acıgöl Halk Eğitim Merkezi Kasaba ve köylerde Kodlama Eğitimlerine başladı.

 

NEVŞEHİR(MHA) Acıgöl Halk Eğitim Merkezi Kasaba ve köylerde Kodlama Eğitimlerine başladı. 

 

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından kurulan Kodlama Atölyemizi kasaba ve köydeki öğrenciler için taşınıyor. Pandemiden dolayı geçen eğitim öğretim yılında başlanamayan eğitimlere 2021-2022 eğitim öğretim yılında başlandı.  

 

Tepeköy İlkokulunda Halk Eğitimi Merkezi Bilişim Teknolojileri öğretmeni Kamil Erol eşliğinde öğrenciler keyifli vakitler geçirmeye başladı. 40 saat sürecek eğitimler ile ; Bilimsel süreç becerilerini kullanması, Algoritmaların bir dizi görevleri yerine getirdiğini fark edebilmesi, Farklı algoritmaların, aynı görevi yerine getirebileceğini fark edebilmesi, Robot ve kodlama kavramlarını kavrayabilmesi, Algoritma mantığını kullanarak problem çözme becerilerini arttırabilmesi, Robotun temel hareketlerine göre kod bloklarını kullanarak problem çözebilmesi, Farklı sensörler (renk, ultrasonik, dokunma, eğim) kullanarak verilen görevi yerine getirebilmesi amaçlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.