Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı, trafik güvenliğini tehlikeye sokan sürücülere yönelik denetimlerini kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda, Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı Siber Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen sanal devriye faaliyetleri sırasında, 01 Ocak 2026 tarihinde Avanos ilçesinde drift yapan bir sürücü tespit edildi.
Sanal Devriye ile Tespit Edildi
Edinilen bilgilere göre, Avanos İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Bahçelievler Mahallesi Açık Otopark alanında, bazı şahısların araçlarıyla akrobatik hareketler ve drift yaptığı belirlendi. Siber Şube ekiplerince yapılan sanal devriye çalışmaları neticesinde olay kayıt altına alındı.
Sürücü Aynı Kişi Çıktı
Avanos İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması ekiplerince yapılan detaylı araştırma ve incelemeler sonucunda, drift yapan araçların 50.. ve 50… plakalı iki farklı araç olduğu, her iki aracı da A.P. isimli şahsın kullandığı tespit edildi. Kimliği belirlenen sürücü, jandarma ekiplerince ikamet adresinde yakalanarak hakkında işlem yapıldı.
Adli ve İdari İşlem Uygulandı
Araç sürücüsü A.P. hakkında;
Türk Ceza Kanunu’nun 179. maddesi kapsamında “Trafik güvenliğini kasten tehlikeye sokmak” suçundan adli işlem,
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 67/1-d maddesi (Drift yapmak) kapsamında ise 58 bin 217 TL idari para cezası
uygulandı.
Denetimler Aralıksız Sürüyor
Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, trafik kazalarını önlemek, kaza sonrası meydana gelen ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek amacıyla kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerin yoğun şekilde devam edeceği vurgulandı. Vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan hiçbir davranışa müsamaha gösterilmeyeceği ifade edildi.
Yetkililer, sürücüleri trafik kurallarına uymaya davet ederken, kamu düzenini ve güvenliğini tehdit eden her türlü ihlalin titizlikle takip edildiğini belirtti.
Kamuoyuna saygıyla duyuruldu.