Yeni eğitim öğretim yılı sorunlarla başlıyor

Urgenç, "Eğitim ve Öğretim yılı birçok sorunla başlıyor. Öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmediği bir toplu sözleşme sürecini ağustos ayında geride bıraktık. Birçok hususta mağduriyetler giderilemedi. Bu olumsuz şartlar içinde öğretmenim, bu ülkenin geleceğini aydınlatmak için her zamankinden daha fazla geleceğimiz için çalışmak zorunluluğumuzu bilerek 2023/2024 Eğitim ve Öğretim yılına başlıyoruz. Adaleti, Hakkı, Hukuku, Saygıyı, Sevgiyi, şefkati ve Şerefi öğretmeye devam edeceğiz ki ülkemiz müreffeh yarınlara ulaşsın. Cumhuriyetimizin 100.yılında büyük ve müreffeh Türkiye idealimizle bu yüzyılı Türk Yüzyılı yapacağız. 

Eğitim ışığının vatanın en ücra köşesinde yanmasını sağlayan öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarına en kalbi duygularımla muhabbetlerimi sunarım. Yeni Eğitim ve Öğretim yılının öğrenci, öğretmenlerimize ve tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını temenni ediyorum.  

Biz işimizi yapıyoruz herkes kendi işini yapsın. Öğretmenlik mesleğinin idealizmini sorgulamadan önce saygınlığını artıracak sosyo-ekonomik iyileştirmeleri gündeme taşımak geleceğimiz açısından elzem bir durumdur" ifadelerinde bulundu.