‘Bir Başkan Kapadokya’ yemek şenliği başladı

KÜLTÜR SANAT 16.05.2022 - 17:12, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

‘Bir Başkan Kapadokya’ yemek şenliği başladı

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa Köyü'nde Nevşehir Valiliği tarafından iki gün boyunca sürecek olan "Bir Başka Kapadokya" sloganıyla yemek şenliği programı başladı.
    Kapadokya Üniversitesi, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından ortaklaşa yapılan programa, Türkiye genelinde tanınan ünlü gastronomi uzmanları katılıyor.   Programda, yarın bazıları coğrafi işaret belgesi almış olan çeşitli yöresel yemeklerin tanıtımlarının yapılacağı yemek festivali yapılacak.   Yöresel yemeklerin tanıtılması amacıyla düzenlenen festivalin açılış programı Kapadokya Üniversitesi’nin konferans salonunda yapıldı.   Törende açılış konuşması yapan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, "2022 yılı pandeminin ülkemizde ve dünyada farklı bir boyuta evrilmesi ile beraber, iyi bir turizm dönemi geçirileceğini anlıyoruz. Burası öyle zengin bir coğrafya ki peribacalarıyla, vadileri, yeraltı şehirleri ve müzeleri ile dünyanın hiçbir yerinde bulamayacağınız farklı bir deneyim sunuyor. Kapadokya'nın güzellikleri ve zenginlikleri saymakla bitmiyor. Belki de eksik kalan yönümüz gastronomi alanındaki çalışmalardır. Bu festivalin de gastronomi yönünden bölgemizdeki eksiklikleri giderme noktasında iyi bir başlangıç yaratacağına inanıyorum" diye konuştu.   Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar,  "Bölge gastronomisi çok uzun süredir ihmal edilmişti. Aşçılarımızın, şeflerimizin ve öğrencilerimizin emekleri bu etkinlikle sizlerle buluşuyor. Geçen yıl üniversitemizce hazırlanan 'Gastronomi mirası Kapadokya yemekleri' kitabı çok büyük ilgi gördü" diye konuştu.
Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa Köyü'nde Nevşehir Valiliği tarafından iki gün boyunca sürecek olan "Bir Başka Kapadokya" sloganıyla yemek şenliği programı başladı.

 

 

Kapadokya Üniversitesi, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından ortaklaşa yapılan programa, Türkiye genelinde tanınan ünlü gastronomi uzmanları katılıyor.

 

Programda, yarın bazıları coğrafi işaret belgesi almış olan çeşitli yöresel yemeklerin tanıtımlarının yapılacağı yemek festivali yapılacak.

 

Yöresel yemeklerin tanıtılması amacıyla düzenlenen festivalin açılış programı Kapadokya Üniversitesi’nin konferans salonunda yapıldı.

 

Törende açılış konuşması yapan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, "2022 yılı pandeminin ülkemizde ve dünyada farklı bir boyuta evrilmesi ile beraber, iyi bir turizm dönemi geçirileceğini anlıyoruz. Burası öyle zengin bir coğrafya ki peribacalarıyla, vadileri, yeraltı şehirleri ve müzeleri ile dünyanın hiçbir yerinde bulamayacağınız farklı bir deneyim sunuyor. Kapadokya'nın güzellikleri ve zenginlikleri saymakla bitmiyor. Belki de eksik kalan yönümüz gastronomi alanındaki çalışmalardır. Bu festivalin de gastronomi yönünden bölgemizdeki eksiklikleri giderme noktasında iyi bir başlangıç yaratacağına inanıyorum" diye konuştu.

 

Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar,  "Bölge gastronomisi çok uzun süredir ihmal edilmişti. Aşçılarımızın, şeflerimizin ve öğrencilerimizin emekleri bu etkinlikle sizlerle buluşuyor. Geçen yıl üniversitemizce hazırlanan 'Gastronomi mirası Kapadokya yemekleri' kitabı çok büyük ilgi gördü" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.