Bir Bolu Beyi, Bir de “BİZİM RASİM”

NEVŞEHİR 23.05.2024 - 13:05, Güncelleme: 23.05.2024 - 13:05
 

Bir Bolu Beyi, Bir de “BİZİM RASİM”

Her fırsatta mülteciler hakkında açıklama yapan ve onların öncelikle Bolu’dan nihayetinde ülkemizden gitmeleri için yaşam şartlarını zorlaştıran Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a, Nevşehir’den rakip çıktı.
Geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, mültecilerle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Açıklamasında; “Şu anda 2 bin 600 yabancı su abonesi var. Bu yabancı su aboneleri ile alakalı bu meclis toplantısında en az yüzde 250 oranında olmak üzere zam yapmayı planlıyoruz. Bu ayki meclisimizde mülteci kardeşlerimize bir fiyat güncellemesi yapıyoruz. Tabi diğer abonelerimiz için de kademeli yeni bir tarife belirleyeceğiz. Çünkü suyu çok israf ediyoruz. Buna karşın bölgede kuraklıklardan dolayı en çok su sıkıntısı yaşayabilecek şehir Nevşehir. Buna bir önlem almamız gerekiyor. Yabancılar için yüzde 250 diyoruz ama belki de en az yüzde 300 yapacağız. Beraberinde bir de evlenirken ödedikleri nikah ücreti var. Bu şu anda 750 lira onu da çok yapmıyoruz 15 bin lira yapıyoruz. Bol bol evlenebilirler. Bu şehirde bu konulardan dolayı huzursuz olan varsa başka bir şehre gidebilir. Devletimiz muhacir kardeşlerimizi korumak kollamak istiyorsa tabi ki koruyabilir, kollayabilir ama benim şehrimde olmaz. Ben Nevşehir’de sosyolojik yapımızın bozulmasını istemiyorum. Hepimizin ailesi, çocuğu var. Bu şehrin sosyolojik yapısı her geçen gün tehlikeye giriyor. Bundan dolayı biri beni eleştirirse hiç umurumda olmaz. Eleştiren adam da siyaseten eleştirir. Şehrini düşünen adam eleştirmez. Bir de bu kişilerin ruhsatsız işletmeleri varsa kapatıyoruz. Kimseye de ruhsat vermem. Yüzde 53 bunun için bana oy verdi. Bugün olsa yüzde 73 oy verecekler de bunun için verecek.” diye konuştu. ‘Herkes yüzde 53’e saygı duymak zorunda’” demişti. Şimdi herkesin cevabını merakla beklediği soru, hangisi daha önce başarıya ulaşacak. Bolu Beyi Tanju Özcan mı Bolu'yu yoksa “BİZİM RASİM” mi Nevşehir’i mültecilerden temizleyip yaşanası bir şehir haline getirecek.
Her fırsatta mülteciler hakkında açıklama yapan ve onların öncelikle Bolu’dan nihayetinde ülkemizden gitmeleri için yaşam şartlarını zorlaştıran Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a, Nevşehir’den rakip çıktı.

Geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, mültecilerle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Açıklamasında; “Şu anda 2 bin 600 yabancı su abonesi var. Bu yabancı su aboneleri ile alakalı bu meclis toplantısında en az yüzde 250 oranında olmak üzere zam yapmayı planlıyoruz. Bu ayki meclisimizde mülteci kardeşlerimize bir fiyat güncellemesi yapıyoruz. Tabi diğer abonelerimiz için de kademeli yeni bir tarife belirleyeceğiz. Çünkü suyu çok israf ediyoruz. Buna karşın bölgede kuraklıklardan dolayı en çok su sıkıntısı yaşayabilecek şehir Nevşehir. Buna bir önlem almamız gerekiyor. Yabancılar için yüzde 250 diyoruz ama belki de en az yüzde 300 yapacağız. Beraberinde bir de evlenirken ödedikleri nikah ücreti var. Bu şu anda 750 lira onu da çok yapmıyoruz 15 bin lira yapıyoruz. Bol bol evlenebilirler. Bu şehirde bu konulardan dolayı huzursuz olan varsa başka bir şehre gidebilir. Devletimiz muhacir kardeşlerimizi korumak kollamak istiyorsa tabi ki koruyabilir, kollayabilir ama benim şehrimde olmaz. Ben Nevşehir’de sosyolojik yapımızın bozulmasını istemiyorum. Hepimizin ailesi, çocuğu var. Bu şehrin sosyolojik yapısı her geçen gün tehlikeye giriyor. Bundan dolayı biri beni eleştirirse hiç umurumda olmaz. Eleştiren adam da siyaseten eleştirir. Şehrini düşünen adam eleştirmez. Bir de bu kişilerin ruhsatsız işletmeleri varsa kapatıyoruz. Kimseye de ruhsat vermem. Yüzde 53 bunun için bana oy verdi. Bugün olsa yüzde 73 oy verecekler de bunun için verecek.” diye konuştu.

‘Herkes yüzde 53’e saygı duymak zorunda’” demişti.

Şimdi herkesin cevabını merakla beklediği soru, hangisi daha önce başarıya ulaşacak. Bolu Beyi Tanju Özcan mı Bolu'yu yoksa “BİZİM RASİM” mi Nevşehir’i mültecilerden temizleyip yaşanası bir şehir haline getirecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.