Uçhisar Kalesi’nde “Türk Mutfağı” etkinliği düzenlendi

TURİZM 28.05.2024 - 10:43, Güncelleme: 28.05.2024 - 10:43
 

Uçhisar Kalesi’nde “Türk Mutfağı” etkinliği düzenlendi

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Uçhisar Belediyesi ve Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Uçhisar Kalesi girişinde etkinlik düzenlendi.
Düzenlenen etkinliğe Uçhisar Belediye Başkanı Abdullah Çamcı, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb ile ve davetliler katıldı. Türk yemek kültürünün tanıtıldığı etkinlikte, kadınlar gözleme yaptı. Oluşturulan stantta alanı gezen turistlere Kaymaklı’nın kuru kaymağı, zeytinyağlı yaprak sarması, baklava, Nevşehir simidi ve gözleme ikram edildi. Etkinlikte açıklama yapan Uçhisar Belediye Başkanı Abdullah Çamcı “Türk Mutfağı Haftası nedeniyle Uçhisar Kalesinde yöresel ürünlerimizi turistlere ikram ediyoruz. Turistler, Türk mutfağını böylelikle daha iyi tanıyorlar. Yöresel yemekler çok ilgilerini çekti ve bu ikramdan çok memnun kaldılar” dedi.
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Uçhisar Belediyesi ve Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Uçhisar Kalesi girişinde etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe Uçhisar Belediye Başkanı Abdullah Çamcı, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb ile ve davetliler katıldı.

Türk yemek kültürünün tanıtıldığı etkinlikte, kadınlar gözleme yaptı. Oluşturulan stantta alanı gezen turistlere Kaymaklı’nın kuru kaymağı, zeytinyağlı yaprak sarması, baklava, Nevşehir simidi ve gözleme ikram edildi. Etkinlikte açıklama yapan Uçhisar Belediye Başkanı Abdullah Çamcı “ Türk Mutfağı Haftası nedeniyle Uçhisar Kalesinde yöresel ürünlerimizi turistlere ikram ediyoruz. Turistler, Türk mutfağını böylelikle daha iyi tanıyorlar. Yöresel yemekler çok ilgilerini çekti ve bu ikramdan çok memnun kaldılar” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.