Türk Eğitim Sen Heyeti Filiz Kılıç’a Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulunarak Eğitim Çalışanlarının Sesini Ankara’ya Duyurdular

EĞİTİM 05.06.2024 - 08:28, Güncelleme: 05.06.2024 - 08:28
 

Türk Eğitim Sen Heyeti Filiz Kılıç’a Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulunarak Eğitim Çalışanlarının Sesini Ankara’ya Duyurdular

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi Başkan Tayfur Urgenç, başkan yardımcıları Memiş Bülbül, Bülent Yalçın, İbrahim Doğan, Sefa Atar, Mithat Özkan, Üst kurul delegesi Önder Doğan, Avanos İlçe başkanı Taner Durukan, Nevü Temsilcisi Yunus Kara’dan oluşan bir heyetle Ankara’da ziyaretlerde bulunarak Nevşehir eğitimini ve eğitim çalışanlarının beklenti ve taleplerini değerlendirdiler.
MHP Grup Başkan Vekili Filiz Kılıç'a Hayırlı Olsun Ziyareti Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın MHP Grup başkanvekili olmasından dolayı hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak Nevşehir'de eğitim çalışanlarının talep ve beklentilerini içeren Nevşehir eğitim raporunu Tes. Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç sundu. Ayrıca görüşmede Nevşehir Milletvekili Prof.Dr. Filiz Kılıç'ın çalışması neticesinde Avanos'a yapılacak meslek lisesinden dolayı teşekkür ederek Öğretmenlik Meslek Kanununun meclis aşamasına geleceğini bu aşamada Türk Eğitim Sen olarak talepleri içeren bir rapor sunularak istişarede bulunuldu. Nevşehir Mem ve Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde çalışanların Türk Eğitim Sen’e ilettiği konular hakkında fikir teatisinde bulunuldu. Tes. Nevşehir Şube başkanı Tayfur Urgenç Nevşehir milletvekili Prof.Dr.Filiz Kılıç'a eğitim çalışanlarının talep ve beklentilerine yönelik geliştirdiği çözüm odaklı yaklaşımından dolayı teşekkür etti. TES Nevşehir Şubesi TES Genel Merkezini Ziyaret Etti Ankara'da ziyaretlerde bulunan Türk Eğitim Sen Genel Merkezini ziyaret eden Tes. Nevşehir şube yönetim kurulu heyeti Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi çalışanlarının talep ve istekleri üzerinde değerlendirmelerde bulunarak Nevşehir'de eğitim çalışanlarının gündemini Tes. genel merkez yöneticilerine aktardı. Yapılan ziyaretlerde ana başlıklarla şu konular görüşüldü. Öğretmenlik Meslek Kanunun içeriğinde özellikle Türk Eğitim Sen yıllardır Öğretmenlik Meslek Kanunun olması ile ilgili eylem ve açıklamalarda bulunmuştur. İlk yayınlanmasında dağ fare doğurdu diye tepkilerimizi de dile getirmiştik. Bugün içeriğinin doldurulması ile ilgili çaba sarf ediyoruz. Meclis aşamasında da arazlı yönlerinin öğretmenin itibarını artıracak şekilde düzenlenmesinin mücadelesini veriyoruz. Başlıca şu konularda meclis aşamasında da konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. 1-5 yıl Uzman, 10 yıl başöğretmen olması ve yapılan çalışmalar 2-Uzman ve başöğretmenliğin emekliliğe yansıtılması 3-20 yıl üzeri çalışanların başöğretmen olması 4-ÖMK'nın tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmesi, il ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürlerini, teftiş kurulunu da kapsaması gerekliliği, 5-Eğitimciye Şiddet Yasası 6-Rotasyonun gündemden çıkarılması yerine sıra tayin sisteminin getirilmesi gerekliliği 7-Proje okullarına öğretmen ve yöneticilerin sınavla atanması 8-Mülakatın kaldırılması ile ilgili yapılan çalışmalar 9- Uzman ve Başöğretmenlikte Sınavın kaldırılması Türk Eğitim Sen'in yapmış olduğu mücadelenin bir sonucudur. 10-Başarıyı teşvik eden bir ödül sistemi uygulamaya konulmalıdır. Görüşmeler sonucunda Şube başkanı Tayfur Urgenç; Teşkilatlandırma genel başkan yardımcısı Selahattin Dolgun’a Türk Eğitim Sen Nevşehir şubenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yetkili sendika mutabakat metnini iletti.  
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi Başkan Tayfur Urgenç, başkan yardımcıları Memiş Bülbül, Bülent Yalçın, İbrahim Doğan, Sefa Atar, Mithat Özkan, Üst kurul delegesi Önder Doğan, Avanos İlçe başkanı Taner Durukan, Nevü Temsilcisi Yunus Kara’dan oluşan bir heyetle Ankara’da ziyaretlerde bulunarak Nevşehir eğitimini ve eğitim çalışanlarının beklenti ve taleplerini değerlendirdiler.

MHP Grup Başkan Vekili Filiz Kılıç'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın MHP Grup başkanvekili olmasından dolayı hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak Nevşehir'de eğitim çalışanlarının talep ve beklentilerini içeren Nevşehir eğitim raporunu Tes. Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç sundu.

Ayrıca görüşmede Nevşehir Milletvekili Prof.Dr. Filiz Kılıç'ın çalışması neticesinde Avanos'a yapılacak meslek lisesinden dolayı teşekkür ederek Öğretmenlik Meslek Kanununun meclis aşamasına geleceğini bu aşamada Türk Eğitim Sen olarak talepleri içeren bir rapor sunularak istişarede bulunuldu. Nevşehir Mem ve Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde çalışanların Türk Eğitim Sen’e ilettiği konular hakkında fikir teatisinde bulunuldu.

Tes. Nevşehir Şube başkanı Tayfur Urgenç Nevşehir milletvekili Prof.Dr.Filiz Kılıç'a eğitim çalışanlarının talep ve beklentilerine yönelik geliştirdiği çözüm odaklı yaklaşımından dolayı teşekkür etti.

TES Nevşehir Şubesi TES Genel Merkezini Ziyaret Etti

Ankara'da ziyaretlerde bulunan Türk Eğitim Sen Genel Merkezini ziyaret eden Tes. Nevşehir şube yönetim kurulu heyeti Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi çalışanlarının talep ve istekleri üzerinde değerlendirmelerde bulunarak Nevşehir'de eğitim çalışanlarının gündemini Tes. genel merkez yöneticilerine aktardı.

Yapılan ziyaretlerde ana başlıklarla şu konular görüşüldü.

Öğretmenlik Meslek Kanunun içeriğinde özellikle Türk Eğitim Sen yıllardır Öğretmenlik Meslek Kanunun olması ile ilgili eylem ve açıklamalarda bulunmuştur. İlk yayınlanmasında dağ fare doğurdu diye tepkilerimizi de dile getirmiştik. Bugün içeriğinin doldurulması ile ilgili çaba sarf ediyoruz. Meclis aşamasında da arazlı yönlerinin öğretmenin itibarını artıracak şekilde düzenlenmesinin mücadelesini veriyoruz.

Başlıca şu konularda meclis aşamasında da konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

1-5 yıl Uzman, 10 yıl başöğretmen olması ve yapılan çalışmalar

2-Uzman ve başöğretmenliğin emekliliğe yansıtılması

3-20 yıl üzeri çalışanların başöğretmen olması

4-ÖMK'nın tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmesi, il ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürlerini, teftiş kurulunu da kapsaması gerekliliği,

5-Eğitimciye Şiddet Yasası

6-Rotasyonun gündemden çıkarılması yerine sıra tayin sisteminin getirilmesi gerekliliği

7-Proje okullarına öğretmen ve yöneticilerin sınavla atanması

8-Mülakatın kaldırılması ile ilgili yapılan çalışmalar

9- Uzman ve Başöğretmenlikte Sınavın kaldırılması Türk Eğitim Sen'in yapmış olduğu mücadelenin bir sonucudur.

10-Başarıyı teşvik eden bir ödül sistemi uygulamaya konulmalıdır.

Görüşmeler sonucunda Şube başkanı Tayfur Urgenç; Teşkilatlandırma genel başkan yardımcısı Selahattin Dolgun’a Türk Eğitim Sen Nevşehir şubenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yetkili sendika mutabakat metnini iletti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.