Türk Eğitim Sen İl Başkanı Urgenç Diriliş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Ziyaretinde; ÖMK'DA İtibar Müfredatta Atatürkçülük En Önemli Çizgimizdir. Dedi

EĞİTİM 06.06.2024 - 08:42, Güncelleme: 06.06.2024 - 08:42
 

Türk Eğitim Sen İl Başkanı Urgenç Diriliş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Ziyaretinde; ÖMK'DA İtibar Müfredatta Atatürkçülük En Önemli Çizgimizdir. Dedi

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube başkanı Tayfur Urgenç ve başkan yardımcısı Bülent Yalçın Diriliş Kız Anadolu İmam Hatip lisesini ziyaret ederek eğitim çalışanlarının gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öğretmenlere Atatürk'ün ölümsüz eseri "Nutuk" hediye etti.
Başkan Urgenç; konuşmasında Öğretmenlik Meslek Kanununun meclis aşamasını süreçlerini takip ettiklerini Öğretmenlik mesleğinin itibarını artıracak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini çeşitli eylem ve açıklamalarla kamuoyu ile paylaştık, geçen hafta tüm Türkiye ile aynı anda ÖMK ile ilgili taleplerimizi Nevşehir kamuoyu ile paylaştık, taleplerimizi içeren mektupları ilimiz milletvekillerine gönderdik. Çeşitli kitlesel basın açıklamaları ile kamuoyu ile paylaştık. İlk yayınlanan ÖMK'da dağ fare doğurmuştu. Bu yeni ÖMK düzenlemesinde öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının beklentisini karşılamalı ve mesleğin itibarını artıracak düzenlemeler olmalı ve eğitim çalışanları bir bütün olarak kabül edilmelidir. Dedi. Başkan Urgenç proje okullarına yönetici ve öğretmen ataması mutlaka sınava dayalı objektif bir sistemle olmalıdır. Dedi. Başkan Urgenç; Türk Eğitim Sen Atatürk'ün çizdiği uygarlık yolunda sendikal faaliyetlerde bulunmaktadır. Türkiye'nin kurucusu ve kurucu değerleri ile geleceğe emin adımlarla yürümektedir. Ayrıca yeni müfredatta temel alınması gereken husus Atatürkçülük çerçevesinde milli ve manevi değerlerimizi koruyan uluslarası ilkeler ışığında bilimsel ve objektif değerler ışığında bir müfredattan yanadır. Pozitif bilimleri dikkate alan bir müfredat Türkiye'nin geleceğine ışık tutacaktır. İfadelerini kullanarak öğretmenlere NUTUK hediye etti. Başkan Urgenç ÖMK ile ilgili taleplerinin en önemlilerini eğitim çalışanları ile paylaştı. Hiçbir öğretmenimiz BAŞÖĞRETMEN olma imkanını bulamadan emekli olmamalı. 20 yıl ve üzeri hizmeti olan tüm öğretmenlerimiz için, uzmanlıkta bekleme süresi kaldırılmalı ve bu imkan sağlanmalıdır. Uzman ve başöğretmenlik emekliliğe yansıtılmalı, ek ders ücretleri %100 artırılmalıdır. Kariyer düzenlemesi SINAVSIZ olsun! Bir önceki Milli Eğitim Bakanı ağzından Hükümetin sözü vardır: 5 yıllık öğretmenler UZMAN, 5 yıllık uzman öğretmenler BAŞÖĞRETMEN olmalıdır. Rotasyon yerine il içi sıra sistemi uygulanmalıdır. MEB’de görev yapan il müdür yardımcıları, ilçe müdürleri, şube müdürleri, maarif müfettişleri ve müfettiş yardımcılarının mali koşulları çok yetersiz durumdadır. ÖMK’da düzenlenmelidir. Vandallığın, vahşiliğin, cüretkarlığın son bulması için, eğitim çalışanlarına şiddeti önleyici ve caydırıcı müeyyideleri ihtiva eden tedbirler ÖMK’da yer alsın. ÖMK'da mülakatsız ve kadrolu öğretmen atama olmalıdır. Başarıyı teşvik ve takdir eden, objektif ölçütlere haiz bir ÖDÜL sistemi ÖMK’da mutlaka yerini almalıdır.    
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube başkanı Tayfur Urgenç ve başkan yardımcısı Bülent Yalçın Diriliş Kız Anadolu İmam Hatip lisesini ziyaret ederek eğitim çalışanlarının gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öğretmenlere Atatürk'ün ölümsüz eseri "Nutuk" hediye etti.

Başkan Urgenç; konuşmasında Öğretmenlik Meslek Kanununun meclis aşamasını süreçlerini takip ettiklerini Öğretmenlik mesleğinin itibarını artıracak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini çeşitli eylem ve açıklamalarla kamuoyu ile paylaştık, geçen hafta tüm Türkiye ile aynı anda ÖMK ile ilgili taleplerimizi Nevşehir kamuoyu ile paylaştık, taleplerimizi içeren mektupları ilimiz milletvekillerine gönderdik. Çeşitli kitlesel basın açıklamaları ile kamuoyu ile paylaştık. İlk yayınlanan ÖMK'da dağ fare doğurmuştu. Bu yeni ÖMK düzenlemesinde öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının beklentisini karşılamalı ve mesleğin itibarını artıracak düzenlemeler olmalı ve eğitim çalışanları bir bütün olarak kabül edilmelidir. Dedi.

Başkan Urgenç proje okullarına yönetici ve öğretmen ataması mutlaka sınava dayalı objektif bir sistemle olmalıdır. Dedi.

Başkan Urgenç; Türk Eğitim Sen Atatürk'ün çizdiği uygarlık yolunda sendikal faaliyetlerde bulunmaktadır. Türkiye'nin kurucusu ve kurucu değerleri ile geleceğe emin adımlarla yürümektedir. Ayrıca yeni müfredatta temel alınması gereken husus Atatürkçülük çerçevesinde milli ve manevi değerlerimizi koruyan uluslarası ilkeler ışığında bilimsel ve objektif değerler ışığında bir müfredattan yanadır. Pozitif bilimleri dikkate alan bir müfredat Türkiye'nin geleceğine ışık tutacaktır. İfadelerini kullanarak öğretmenlere NUTUK hediye etti.

Başkan Urgenç ÖMK ile ilgili taleplerinin en önemlilerini eğitim çalışanları ile paylaştı.

Hiçbir öğretmenimiz BAŞÖĞRETMEN olma imkanını bulamadan emekli olmamalı.

20 yıl ve üzeri hizmeti olan tüm öğretmenlerimiz için, uzmanlıkta bekleme süresi kaldırılmalı ve bu imkan sağlanmalıdır. Uzman ve başöğretmenlik emekliliğe yansıtılmalı, ek ders ücretleri %100 artırılmalıdır.

Kariyer düzenlemesi SINAVSIZ olsun!

Bir önceki Milli Eğitim Bakanı ağzından Hükümetin sözü vardır: 5 yıllık öğretmenler UZMAN, 5 yıllık uzman öğretmenler BAŞÖĞRETMEN olmalıdır.

Rotasyon yerine il içi sıra sistemi uygulanmalıdır.

MEB’de görev yapan il müdür yardımcıları, ilçe müdürleri, şube müdürleri, maarif müfettişleri ve müfettiş yardımcılarının mali koşulları çok yetersiz durumdadır. ÖMK’da düzenlenmelidir.

Vandallığın, vahşiliğin, cüretkarlığın son bulması için, eğitim çalışanlarına şiddeti önleyici ve caydırıcı müeyyideleri ihtiva eden tedbirler ÖMK’da yer alsın.

ÖMK'da mülakatsız ve kadrolu öğretmen atama olmalıdır.

Başarıyı teşvik ve takdir eden, objektif ölçütlere haiz bir ÖDÜL sistemi ÖMK’da mutlaka yerini almalıdır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.