Başkan Bul'un Acil Durum Hamlesi Büyük Takdir Topladı

İLÇELER 08.06.2024 - 15:23, Güncelleme: 08.06.2024 - 15:23
 

Başkan Bul'un Acil Durum Hamlesi Büyük Takdir Topladı

Dün akşam saatlerinde Mustafapaşa bölgesinde yoğun yağış nedeniyle bir çok noktada sel ve su baskınları yaşandı.
Su baskınlarının yaşanmasının başlaması ile birlikte Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul’un talimatlarıyla tüm ekipler sahaya sevk edildi. Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul anbean sahadan vatandaşlara bilgi ve uyarılarda bulundu.  Başkan Bul’un acil durum hamleleri vatandaşlarca büyük takdir toplarken, Başkan Bul sosyal medya hesabından sel baskınlarına ilişkin son durum bilgisi paylaştı.  Başkan Bul paylaşımında “Geçmiş olsun Ürgüp. 10 dairemiz su aldı. Sular boşaltıldı. Ama eşyalar ıslandı, çamurlandı, ince temizlik gerekli. Gece Cumhuriyet mahallesi alt kısımdaki bodrum katlarında gecelemeyelim. Karağandere Sandık otel 6 odasını tahsis etti. Daha fazla ihtiyaç olursa bana yazın. Sizlere konaklama sağlarız. Gece boyunca dere yatağını dozerler temizleyecek. Mazgalları da temizliyoruz. Bu gece zaman zaman yağış olacak.  Yağmurların dinmesini takiben benzer şekilde Tekrarlanmaması için dere yatağını DSİ nin ıslah etmesi için Vali Yardımcımız Sn. Hüseyin Çam ile görüştük. Temel sebep, önce Mustafapaşa sonra  Karlık yönünden gelen iki selin birleşmesi. Deredeki menfezler (3.000 lik) yetersiz kaldı. Kepçeler menfezleri temizlemeye yetişemedi. Sular bentlerin üzerinden Cumhuriyet mahallesine aktı. Sel sırasında Park içi dahil yeni su yolları açıldı. Şimdi su alan dairelerin önüne kum torbaları getiriyoruz ki gece veya yarın tekrarlanmasın. Menfezler ve mazgallar temizleniyor.” Dedi.  
Dün akşam saatlerinde Mustafapaşa bölgesinde yoğun yağış nedeniyle bir çok noktada sel ve su baskınları yaşandı.

Su baskınlarının yaşanmasının başlaması ile birlikte Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul’un talimatlarıyla tüm ekipler sahaya sevk edildi. Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul anbean sahadan vatandaşlara bilgi ve uyarılarda bulundu. 

Başkan Bul’un acil durum hamleleri vatandaşlarca büyük takdir toplarken, Başkan Bul sosyal medya hesabından sel baskınlarına ilişkin son durum bilgisi paylaştı. 

Başkan Bul paylaşımında “Geçmiş olsun Ürgüp.

10 dairemiz su aldı. Sular boşaltıldı. Ama eşyalar ıslandı, çamurlandı, ince temizlik gerekli.

Gece Cumhuriyet mahallesi alt kısımdaki bodrum katlarında gecelemeyelim.

Karağandere Sandık otel 6 odasını tahsis etti. Daha fazla ihtiyaç olursa bana yazın. Sizlere konaklama sağlarız.

Gece boyunca dere yatağını dozerler temizleyecek. Mazgalları da temizliyoruz.

Bu gece zaman zaman yağış olacak. 

Yağmurların dinmesini takiben benzer şekilde Tekrarlanmaması için dere yatağını DSİ nin ıslah etmesi için Vali Yardımcımız Sn. Hüseyin Çam ile görüştük.

Temel sebep, önce Mustafapaşa sonra  Karlık yönünden gelen iki selin birleşmesi. Deredeki menfezler (3.000 lik) yetersiz kaldı. Kepçeler menfezleri temizlemeye yetişemedi. Sular bentlerin üzerinden Cumhuriyet mahallesine aktı.

Sel sırasında Park içi dahil yeni su yolları açıldı.

Şimdi su alan dairelerin önüne kum torbaları getiriyoruz ki gece veya yarın tekrarlanmasın. Menfezler ve mazgallar temizleniyor.” Dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.