Kapadokya Atçılık Kültür Derneği kuruldu

NEVŞEHİR 06.11.2024 - 15:59, Güncelleme: 06.11.2024 - 15:59
 

Kapadokya Atçılık Kültür Derneği kuruldu

Kapadokya Atçılık Kültür Derneği Göreme’de kuruldu.
Kapadokya’daki at çiftlikleri bir araya gelerek, Kapadokya Atçılık Kültür Derneği’ni kurdu. Dernek kuruluşu ile ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Murat Çiftçi, dernek at çiftliklerinin sorunlarını gündeme getirmek ve Kapadokya’daki at kültürünü geliştirmek için dernek kurduklarını söyledi. Atçılığın Kapadokya için önemine değinen Çiftçi, “Güzel atlar diyarı olarak anılan Kapadokya’mızın, binlerce yıllık bir geleneği olan atçılık kültürünü korumak ve geliştirmek için Atçılık Kültür Derneği’ni kurduk. Atçılık kültürü, Kapadokya’da binlerce yıllık bir gelenektir. Hititlerden günümüze atlar Kapadokya’da yaşamlarını devam ettirmiş, bölge halkımızın hayat arkadaşı olmuştur.” dedi. Amaçları hakkında da bilgi veren Çiftçi, şöyle konuştu: “Önceliğimiz, Kapadokya’daki atlarımızın daha iyi yaşam standartlarında yaşamalarını sağlamak. Yem ve barınma kalitelerini korumak, geliştirmek. Bununla birlikte atçılık kültürünü korumak, geliştirmek. Kapadokya atçılığına gönül veren at ve binicilik severlerin daha iyi standartlara ulaşmalarını sağlamak. Bu kapsamda faaliyetler ve çalışmalar yürütmeyi amaçlıyoruz. Atçılık Kültür Derneğimize bölgemizdeki bir çok at çiftliği üye oldu.” Çiftçi, at çiftliği işletmeyen ancak atları seven, atlara gönül veren herkesi derneğe üye olmaya davet etti. “Atçılık Kültürünü Unesco Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne Aldırmak İçin Çalışacağız” Kapadokya’nın atçılık kültürünü UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne aldırmak için girişimlerde bulunacaklarını vurgulayan Çiftçi, şunları söyledi: “Kapadokya Atçılık Kültür Derneği’mizin yönetim, idare, denetleme kadrolarını profesyonel bir yönetim anlayışıyla kurduk. Bu çerçevede hukuk, halkla ilişkiler, veterinerlik, faaliyet ve proje geliştirme departmanlarını kuruyoruz. Öncelikli çalışmamız Kapadokya’daki atçılık kültürünü, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne aldırmak. Bu konuda gerekli çalışmalarımızı başlattık. 15-16-17 Kasım tarihinde Ürgüp’te yapılacak olan Ürgüp At Festivali bu ay önemli çalışmalarımız içerisinde. Ürgüp Belediyesi desteğiyle yapılacak olan festivale oldukça fazla ilgi var ve Türkiye her yerinden at severin katılımını bekliyoruz. Ayrıca at ve binicilik seven, Türkiye’nin ünlü isimleri de Ürgüp At Festivali’ne katılacak. Çocuklar için ücretsiz at biniş faaliyetleri düzenleyeceğiz. Atçılık Kültür Derneği’mizin, Kapadokya’da atçılık kültürünün geliştirilmesinde ve iyileştirilmesinde lokomotif rol üstleneceğinden eminiz. Kapadokya atçıları bunu yapabilecek maddi ve manevi güce sahiptir. Bu çerçevede başta sayın valimiz ve milletvekillerimiz olmak üzere, ilimiz belediyelerinden, belediye başkanlarından, bürokratlarından, kamu kurum ve kuruluşlarından, en önemlisi kültürel değerlerine sahip çıkan halkımızdan gerekli ilgi ve destekleri bekliyoruz.”  
Kapadokya Atçılık Kültür Derneği Göreme’de kuruldu.

Kapadokya’daki at çiftlikleri bir araya gelerek, Kapadokya Atçılık Kültür Derneği’ni kurdu.

Dernek kuruluşu ile ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Murat Çiftçi, dernek at çiftliklerinin sorunlarını gündeme getirmek ve Kapadokya’daki at kültürünü geliştirmek için dernek kurduklarını söyledi.

Atçılığın Kapadokya için önemine değinen Çiftçi, “Güzel atlar diyarı olarak anılan Kapadokya’mızın, binlerce yıllık bir geleneği olan atçılık kültürünü korumak ve geliştirmek için Atçılık Kültür Derneği’ni kurduk. Atçılık kültürü, Kapadokya’da binlerce yıllık bir gelenektir. Hititlerden günümüze atlar Kapadokya’da yaşamlarını devam ettirmiş, bölge halkımızın hayat arkadaşı olmuştur.” dedi.

Amaçları hakkında da bilgi veren Çiftçi, şöyle konuştu: “Önceliğimiz, Kapadokya’daki atlarımızın daha iyi yaşam standartlarında yaşamalarını sağlamak. Yem ve barınma kalitelerini korumak, geliştirmek. Bununla birlikte atçılık kültürünü korumak, geliştirmek. Kapadokya atçılığına gönül veren at ve binicilik severlerin daha iyi standartlara ulaşmalarını sağlamak. Bu kapsamda faaliyetler ve çalışmalar yürütmeyi amaçlıyoruz. Atçılık Kültür Derneğimize bölgemizdeki bir çok at çiftliği üye oldu.”

Çiftçi, at çiftliği işletmeyen ancak atları seven, atlara gönül veren herkesi derneğe üye olmaya davet etti.

Atçılık Kültürünü Unesco Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne Aldırmak İçin Çalışacağız”

Kapadokya’nın atçılık kültürünü UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne aldırmak için girişimlerde bulunacaklarını vurgulayan Çiftçi, şunları söyledi: “ Kapadokya Atçılık Kültür Derneği’mizin yönetim, idare, denetleme kadrolarını profesyonel bir yönetim anlayışıyla kurduk. Bu çerçevede hukuk, halkla ilişkiler, veterinerlik, faaliyet ve proje geliştirme departmanlarını kuruyoruz. Öncelikli çalışmamız Kapadokya’daki atçılık kültürünü, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne aldırmak. Bu konuda gerekli çalışmalarımızı başlattık. 15-16-17 Kasım tarihinde Ürgüp’te yapılacak olan Ürgüp At Festivali bu ay önemli çalışmalarımız içerisinde. Ürgüp Belediyesi desteğiyle yapılacak olan festivale oldukça fazla ilgi var ve Türkiye her yerinden at severin katılımını bekliyoruz. Ayrıca at ve binicilik seven, Türkiye’nin ünlü isimleri de Ürgüp At Festivali’ne katılacak. Çocuklar için ücretsiz at biniş faaliyetleri düzenleyeceğiz. Atçılık Kültür Derneği’mizin, Kapadokya’da atçılık kültürünün geliştirilmesinde ve iyileştirilmesinde lokomotif rol üstleneceğinden eminiz. Kapadokya atçıları bunu yapabilecek maddi ve manevi güce sahiptir. Bu çerçevede başta sayın valimiz ve milletvekillerimiz olmak üzere, ilimiz belediyelerinden, belediye başkanlarından, bürokratlarından, kamu kurum ve

kuruluşlarından, en önemlisi kültürel değerlerine sahip çıkan halkımızdan gerekli ilgi ve destekleri bekliyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.