Çağımızın hastalığı; ‘Ekran bağımlılığı’

GÜNCEL 25.02.2022 - 17:06, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Çağımızın hastalığı; ‘Ekran bağımlılığı’

Ekran bağımlılığının toplumda çok sık görülmeye başladığını söyleyen Psikolog Hande Velieceoğlu bu durumda neler yapılabileceğini anlattı.
   NEVŞEHİR(KHA)-Çağımızın hastalığı olan ekran bağımlılığı hakkında konuşan Psikolog Hande Velieceoğlu teknolojiye çok fazla maruz kalmamız sonucunda bu tür durumların çok sık yaşandığını belirtti. Aile ve arkadaşlarla daha fazla vakit geçirerek bu durumun önüne geçilebileceğini ifade eden Velieceoğlu, ekran bağımlılığını en sık 20-30 yaş aralığında gördüklerini belirtti. Eğer bu durumun ileri düzeyde olduğu düşünülüyorsa mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini söyleyen Velieceoğlu; “Ekran bağımlılığı telefon, tablet bilgisayar gibi teknolojik araçlara 3 saatten daha fazla zaman ayırmak anlamına geliyor. Bu küçük yaşlarda başlayacağı gibi ilerleyen yaşlarda da kendini gösterebiliyor. Sebeplerine gelecek olursak; artık her şeyin sosyal medyada olması durumunu buna örnek verebiliriz. Yemek tarifine bile artık telefondan, bazen bilgisayardan bakabiliyoruz. Arkadaşlarımızla yine aynı şekilde teknolojik araçlarla görüşüyoruz. Bu durumda ne yapabiliriz? Bizim için önemli olan soru bu. Yeni hobiler edinebiliriz, telefona ya da diğer teknolojik araçlara belli süreler koyabiliriz, belli bir saatten sonra bütün teknolojik araçları kapatabiliriz. Ailemiz ve arkadaşlarımıza daha çok reelde zaman geçirebiliriz. Bu şekilde ekran bağımlılığı ile mücadele edebiliriz.   “Pandemi dönemi ekran bağımlılığını tetikledi”   Pandemi döneminde aslında her şeyimizi teknoloji ile idare ettik. İşlerimizi online koşullarla hallettik. Bu şekilde teknoloji hayatımıza daha çok önem kazandı. Artık insanlar Pandemi sebebiyle de birbirlerine gidip gelmekten korkuyorlar ve teknolojik araçları kullanarak haberleşiyorlar. Bu durumda kullanımı ve bağımlılığı arttırdı.     “En çok 20-30 yaş aralığında ekran bağımlılığı görülüyor”   Ekran bağımlılığı 2 yaş ve 65 yaş arasında geniş bir yelpaze yayılmış durumda. Fakat 20-30 yaş arasında daha fazla ekran bağımlılığı görülmekte” ifadelerinde bulundu.
Ekran bağımlılığının toplumda çok sık görülmeye başladığını söyleyen Psikolog Hande Velieceoğlu bu durumda neler yapılabileceğini anlattı.
 

 NEVŞEHİR(KHA)-Çağımızın hastalığı olan ekran bağımlılığı hakkında konuşan Psikolog Hande Velieceoğlu teknolojiye çok fazla maruz kalmamız sonucunda bu tür durumların çok sık yaşandığını belirtti. Aile ve arkadaşlarla daha fazla vakit geçirerek bu durumun önüne geçilebileceğini ifade eden Velieceoğlu, ekran bağımlılığını en sık 20-30 yaş aralığında gördüklerini belirtti. Eğer bu durumun ileri düzeyde olduğu düşünülüyorsa mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini söyleyen Velieceoğlu; “Ekran bağımlılığı telefon, tablet bilgisayar gibi teknolojik araçlara 3 saatten daha fazla zaman ayırmak anlamına geliyor. Bu küçük yaşlarda başlayacağı gibi ilerleyen yaşlarda da kendini gösterebiliyor. Sebeplerine gelecek olursak; artık her şeyin sosyal medyada olması durumunu buna örnek verebiliriz. Yemek tarifine bile artık telefondan, bazen bilgisayardan bakabiliyoruz. Arkadaşlarımızla yine aynı şekilde teknolojik araçlarla görüşüyoruz. Bu durumda ne yapabiliriz? Bizim için önemli olan soru bu. Yeni hobiler edinebiliriz, telefona ya da diğer teknolojik araçlara belli süreler koyabiliriz, belli bir saatten sonra bütün teknolojik araçları kapatabiliriz. Ailemiz ve arkadaşlarımıza daha çok reelde zaman geçirebiliriz. Bu şekilde ekran bağımlılığı ile mücadele edebiliriz.

 

“Pandemi dönemi ekran bağımlılığını tetikledi”

 

Pandemi döneminde aslında her şeyimizi teknoloji ile idare ettik. İşlerimizi online koşullarla hallettik. Bu şekilde teknoloji hayatımıza daha çok önem kazandı. Artık insanlar Pandemi sebebiyle de birbirlerine gidip gelmekten korkuyorlar ve teknolojik araçları kullanarak haberleşiyorlar. Bu durumda kullanımı ve bağımlılığı arttırdı.

 

 

“En çok 20-30 yaş aralığında ekran bağımlılığı görülüyor”

 

Ekran bağımlılığı 2 yaş ve 65 yaş arasında geniş bir yelpaze yayılmış durumda. Fakat 20-30 yaş arasında daha fazla ekran bağımlılığı görülmekte” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.