Kardeş Şehir Pforzheim’dan Nevşehir’e Anlamlı Ziyaret

NEVŞEHİR 13.06.2025 - 09:30, Güncelleme: 13.06.2025 - 09:30
 

Kardeş Şehir Pforzheim’dan Nevşehir’e Anlamlı Ziyaret

Almanya’daki kardeş şehrimiz Pforzheim’da faaliyet gösteren Alman-Türk Dostluk Derneği üyelerinden oluşan heyet, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın yeniden göreve seçilmesinin ardından ilk ziyaretlerini, iki kardeş şehir arasındaki bağların simgesi haline gelen Pforzheim Parkında gerçekleştirdi.
Ziyaret sırasında Dernek Başkanı Udo Kaupisch, pandemi sürecinde kesintiye uğrayan kültür ve eğitim alanlarındaki iş birliğini yeniden canlandırma konusundaki kararlılıklarını dile getirdi. Görüşmenin sonunda, günün anlam ve önemine uygun Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’ya Almanya’dan getirilen hediyeler takdim edildi. Başkan Arı’da misafirlerine teşekkür ederek, kendilerini yeniden Nevşehir’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Heyet, ziyaret programı kapsamında ilk olarak Nevşehir il merkezinin dikkat çeken tarihi yapılarından biri olan Meryem Ana Kilisesi’ni ziyaret etti. Bu ziyaret esnasında Nevşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü personeli tarafından heyete bu yapının tarihi ve kültürel özellikleri hakkında kapsamlı bilgi verildi. Ardından heyet ziyaret programı kapsamında Kahveci Dağı Rekreasyon Alanı’nı gezdi. Burada da heyet, alanın doğal yapısını, peyzaj uygulamalarını ve rekreasyonel kullanım olanaklarını yerinde gözlemleme imkânı elde etti. Ziyaret sonunda Dernek üyeleri, “Nevşehir’in zengin tarihini ve çok katmanlı kültürel mirasını yakından tanımaktan büyük mutluluk duyduk. Bu ziyaretin, hem Nevşehir’in kültür turizmine katkı sağlama hem de iki kardeş şehir arasındaki dostluk köprülerini pekiştirme açısından önemli bir adım olduğuna inanıyoruz” açıklamasında bulundu.  
Almanya’daki kardeş şehrimiz Pforzheim’da faaliyet gösteren Alman-Türk Dostluk Derneği üyelerinden oluşan heyet, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın yeniden göreve seçilmesinin ardından ilk ziyaretlerini, iki kardeş şehir arasındaki bağların simgesi haline gelen Pforzheim Parkında gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında Dernek Başkanı Udo Kaupisch, pandemi sürecinde kesintiye uğrayan kültür ve eğitim alanlarındaki iş birliğini yeniden canlandırma konusundaki kararlılıklarını dile getirdi. Görüşmenin sonunda, günün anlam ve önemine uygun Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’ya Almanya’dan getirilen hediyeler takdim edildi.

Başkan Arı’da misafirlerine teşekkür ederek, kendilerini yeniden Nevşehir’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Heyet, ziyaret programı kapsamında ilk olarak Nevşehir il merkezinin dikkat çeken tarihi yapılarından biri olan Meryem Ana Kilisesi’ni ziyaret etti. Bu ziyaret esnasında Nevşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü personeli tarafından heyete bu yapının tarihi ve kültürel özellikleri hakkında kapsamlı bilgi verildi. Ardından heyet ziyaret programı kapsamında Kahveci Dağı Rekreasyon Alanı’nı gezdi. Burada da heyet, alanın doğal yapısını, peyzaj uygulamalarını ve rekreasyonel kullanım olanaklarını yerinde gözlemleme imkânı elde etti.

Ziyaret sonunda Dernek üyeleri, “Nevşehir’in zengin tarihini ve çok katmanlı kültürel mirasını yakından tanımaktan büyük mutluluk duyduk. Bu ziyaretin, hem Nevşehir’in kültür turizmine katkı sağlama hem de iki kardeş şehir arasındaki dostluk köprülerini pekiştirme açısından önemli bir adım olduğuna inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.