Milletvekili Çalışkan:” Katliamlara karşı susmak da katliamı desteklemek demektir”

SİYASET 31.05.2024 - 14:58, Güncelleme: 31.05.2024 - 14:58
 

Milletvekili Çalışkan:” Katliamlara karşı susmak da katliamı desteklemek demektir”

Milletvekili Emre Çalışkan bugün Türkiye Büyük Meclisi’nde basın toplantısı düzenledi.
7 Ekim’den bu yana Gazze’deki katliamlarına devam eden İsrail’e tepki göstererek konuşmalarına başlayan Milletvekili Çalışkan, “Üzülerek Söylüyorum ki; Bu olay Filistinli kardeşlerimizin maruz kaldıkları ilk katliam değil, 1918 yılında Osmanlı’nın topraklarını kaybetmesiyle ilk katliamlar başlamış ve birtakım Siyonist çeteler o zamanlar Filistinli kardeşlerimizi göç etmeye zorladılar” demiştir. Konuşmalarında Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesine vurgu yaparak İsrail’in er ya da geç gözünü Anadolu’ya dikeceğini ayrıca Hamasın Kuvay-ı Milliye görevini üstlenerek ileri hat savunması yapığını vurgulayan Milletvekili Çalışkan bu konunun özellikle altını çizmek istiyorum dedi. Konuşmasında ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller’in "Hafta sonu Refah'taki trajik can kayıplarından dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Yangın çıkan kamptaki görüntüler yürek burkan türden." Cümlesini eleştiren Milletvekili Çalışkan açıklamanın içerisinde çelişkiler barındırdığını belirtti. Bizlerin de bütün insanlık olarak büyük bir imtihandan geçtiğimizi söyleyen Milletvekili Çalışkan İsrail karşısında şimdiye kadar hiç olmadığı kadar birlik ve beraberliğe muhtaç olduğumuzu belirtti. Konuşmasında “Yapılan onca zulüm karşısında Siyonist lobinin baskılarına boyun eğmeyip Filistin’i devlet olarak tanıyan İspanya, İrlanda ve Norveç yüreğimize adeta su serpmiştir” şeklinde İspanya, İrlanda ve Norveç’in Filistin’i devlet olarak tanıması konusuna da değinmişti.    Konuşmasının sonunda Azra Kohen’in Kendi yavrusunu bombanın atılacağı megafonla 3 saat önceden duyurulan ve bas bas çağırılan yere götürüp bombanın atılacağı yere oturtup köşeye geçip videosunu çekebilecek içerikte olan herkesin yok olmasını diliyorum! Ve o çocukların kurtarılması için her gün dua ediyorum onları bomba bölgesine videolarını çekmek için koyan o iğrenç yaratıklardan kurtarılmaları için. Yavrusunu koruyamayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor!" Cümlesini sert bir dille eleştiren Milletvekili Çalışkan, Bu kadar mı Gazzelilerden nefret ediyorsunuz? Bu ne alçak bir iftiradır diyerek kendisini özür dilemeye davet etti.
Milletvekili Emre Çalışkan bugün Türkiye Büyük Meclisi’nde basın toplantısı düzenledi.

7 Ekim’den bu yana Gazze’deki katliamlarına devam eden İsrail’e tepki göstererek konuşmalarına başlayan Milletvekili Çalışkan, “Üzülerek Söylüyorum ki; Bu olay Filistinli kardeşlerimizin maruz kaldıkları ilk katliam değil, 1918 yılında Osmanlı’nın topraklarını kaybetmesiyle ilk katliamlar başlamış ve birtakım Siyonist çeteler o zamanlar Filistinli kardeşlerimizi göç etmeye zorladılar” demiştir.

Konuşmalarında Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesine vurgu yaparak İsrail’in er ya da geç gözünü Anadolu’ya dikeceğini ayrıca Hamasın Kuvay-ı Milliye görevini üstlenerek ileri hat savunması yapığını vurgulayan Milletvekili Çalışkan bu konunun özellikle altını çizmek istiyorum dedi.

Konuşmasında ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller’in "Hafta sonu Refah'taki trajik can kayıplarından dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Yangın çıkan kamptaki görüntüler yürek burkan türden." Cümlesini eleştiren Milletvekili Çalışkan açıklamanın içerisinde çelişkiler barındırdığını belirtti.

Bizlerin de bütün insanlık olarak büyük bir imtihandan geçtiğimizi söyleyen Milletvekili Çalışkan İsrail karşısında şimdiye kadar hiç olmadığı kadar birlik ve beraberliğe muhtaç olduğumuzu belirtti.

Konuşmasında “Yapılan onca zulüm karşısında Siyonist lobinin baskılarına boyun eğmeyip Filistin’i devlet olarak tanıyan İspanya, İrlanda ve Norveç yüreğimize adeta su serpmiştir” şeklinde İspanya, İrlanda ve Norveç’in Filistin’i devlet olarak tanıması konusuna da değinmişti.   

Konuşmasının sonunda Azra Kohen’in Kendi yavrusunu bombanın atılacağı megafonla 3 saat önceden duyurulan ve bas bas çağırılan yere götürüp bombanın atılacağı yere oturtup köşeye geçip videosunu çekebilecek içerikte olan herkesin yok olmasını diliyorum! Ve o çocukların kurtarılması için her gün dua ediyorum onları bomba bölgesine videolarını çekmek için koyan o iğrenç yaratıklardan kurtarılmaları için. Yavrusunu koruyamayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor!"

Cümlesini sert bir dille eleştiren Milletvekili Çalışkan, Bu kadar mı Gazzelilerden nefret ediyorsunuz? Bu ne alçak bir iftiradır diyerek kendisini özür dilemeye davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.