Nevşehir’de ‘Türk Mutfağı Haftası’ paneli düzenlendi

KÜLTÜR SANAT 23.05.2022 - 15:33, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Nevşehir’de ‘Türk Mutfağı Haftası’ paneli düzenlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" nedeniyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde panel düzenlendi.
    Panel programında, NEVÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın'ın moderatörlüğünde, panelistler Doç. Dr. Hakan Yılmaz, Doç. Dr. Ümit Sormaz, Dr. Esat Özata'nın konuşma yaptı.   NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, programdaki konuşmasında, “Türk yemekleri uzun tarihi süreç boyunca farklı medeniyetlerin ortaya koyduğu etkileşimin yanı sıra Selçuklu ve Osmanlı'nın saraylarında gelişen yeni tatlarla şekillenerek bugünkü halini aldı. Sahip olduğumuz bereketli coğrafyanın iklim çeşitliliğine verdiği zengin flora ve fauna Türk mutfağının yapısında belirleyici rol oynamaktadır. Engin bir kültürel birikimi günümüze taşıyan Türk mutfağında her malzeme değerlendirilmekte, hazırlanan yemeklerle süslenen masalar, ekolojik olarak da sürdürülebilir bir lezzet geleneğini gözler önüne sermektedir" şeklinde konuştu.   Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ise şunları kaydetti   Cumhurbaşkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından zengin mutfak kültürümüzün hak ettiği yeri ve değeri bulması için geçtiğimiz yıl itibariyle kutlanmaya başlanan bu anlamlı günde emeği geçen herkese, Valiliğimiz himayelerinde, hafta boyunca devem edecek etkinliklere destekleri olan Hacı Bektaş Veli Üniversitemize, Nevşehir Belediyesine, Ürgüp ve Uçhisar Belediyelerimize ve KAPTİD’e teşekkürlerimi sunuyorum. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta “Bir Başka Kapadokya, Kapadokya Lezzetleri Mustafapaşa” adı altında, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından dünyanın en iyi turizm köylerinden biri ilan edilen Mustafapaşa’da ve Ürgüp İlçemizde bir dizi etkinlikler gerçekleştirerek, Türkiye’nin önemli şeflerini gurmelerini İlimizde misafir ettik ve bu vesile ile kadın kooperatiflerimiz ve derneklerimizin ürettiği, bölgemize has yemeklerimizi, coğrafi işaretli el emeği ürünlerimizi tanıtma imkânı bulduk. Yine bu hafta boyunca devem edecek etkinliklerde İl Merkezi başta olmak üzere Ürgüp ve Uçhisar’da bölgemizin lezzetlerini turistlerimize ve vatandaşlarımıza tanıtmaya devam edeceğiz."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" nedeniyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde panel düzenlendi.

 

 

Panel programında, NEVÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın'ın moderatörlüğünde, panelistler Doç. Dr. Hakan Yılmaz, Doç. Dr. Ümit Sormaz, Dr. Esat Özata'nın konuşma yaptı.

 

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, programdaki konuşmasında, “Türk yemekleri uzun tarihi süreç boyunca farklı medeniyetlerin ortaya koyduğu etkileşimin yanı sıra Selçuklu ve Osmanlı'nın saraylarında gelişen yeni tatlarla şekillenerek bugünkü halini aldı. Sahip olduğumuz bereketli coğrafyanın iklim çeşitliliğine verdiği zengin flora ve fauna Türk mutfağının yapısında belirleyici rol oynamaktadır. Engin bir kültürel birikimi günümüze taşıyan Türk mutfağında her malzeme değerlendirilmekte, hazırlanan yemeklerle süslenen masalar, ekolojik olarak da sürdürülebilir bir lezzet geleneğini gözler önüne sermektedir" şeklinde konuştu.

 

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ise şunları kaydetti

 

Cumhurbaşkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından zengin mutfak kültürümüzün hak ettiği yeri ve değeri bulması için geçtiğimiz yıl itibariyle kutlanmaya başlanan bu anlamlı günde emeği geçen herkese, Valiliğimiz himayelerinde, hafta boyunca devem edecek etkinliklere destekleri olan Hacı Bektaş Veli Üniversitemize, Nevşehir Belediyesine, Ürgüp ve Uçhisar Belediyelerimize ve KAPTİD’e teşekkürlerimi sunuyorum. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta “Bir Başka Kapadokya, Kapadokya Lezzetleri Mustafapaşa” adı altında, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından dünyanın en iyi turizm köylerinden biri ilan edilen Mustafapaşa’da ve Ürgüp İlçemizde bir dizi etkinlikler gerçekleştirerek, Türkiye’nin önemli şeflerini gurmelerini İlimizde misafir ettik ve bu vesile ile kadın kooperatiflerimiz ve derneklerimizin ürettiği, bölgemize has yemeklerimizi, coğrafi işaretli el emeği ürünlerimizi tanıtma imkânı bulduk. Yine bu hafta boyunca devem edecek etkinliklerde İl Merkezi başta olmak üzere Ürgüp ve Uçhisar’da bölgemizin lezzetlerini turistlerimize ve vatandaşlarımıza tanıtmaya devam edeceğiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.