Nevşehir Ticaret Ve Sanayi Odası’dan UTTS Hakkında Önemli Duyuru

NEVŞEHİR 30.01.2025 - 16:50, Güncelleme: 30.01.2025 - 16:50
 

Nevşehir Ticaret Ve Sanayi Odası’dan UTTS Hakkında Önemli Duyuru

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Av. İbrahim Akgür, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) başvurularının 31 Ocakta sona erecek olması sebebi ile açıklamalarda bulundu.
Akgür açıklamasında; “Resmî Gazetede yayımlanan Tebliğ ile Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) geçişteki yoğunluk nedeniyle kayıt tarihi 31 Ocak 2025’e uzatılmıştı. 31 Aralık 2024 tarihine kadar sisteme kaydolanlar donanım fiyatlarında yılsonunda yaşanacak artıştan etkilenmeyecek. 2024’te kayıt yaptıranlar: 2024 fiyatlarından yararlanacak, montajı 30 Nisan 2025’e kadar tamamlayabilecek, UTTS harici yakıt giderlerini vergi indiriminde kullanabilecek. 2025’te kayıt yaptıranlar: 2025 fiyatlarından işlem yapacak ve aynı avantajlardan faydalanabilecek. 1 Temmuz 2025’ten itibaren: Trafiğe çıkacak sıfır araçlar, ithalatçı veya üreticiler tarafından Taşıt Tanıma Birimi (TTB) takılı olarak piyasaya sunulacak. 31 Aralık 2024’e kadar kayıt olanlar, 2024 hizmet bedelinden faydalanacak. 1-31 Ocak 2025 arasında kayıt olanlar, 2025 hizmet bedeli ödeyecek. Montaj işlemleri 30 Nisan 2025’e kadar tamamlanabilecek, bu süreye kadar cezai yaptırım uygulanmayacak. 31 Ocak 2025’e kadar kayıt yaptırmayan taşıt sahipleri ve işletmeciler, yakıt harcamalarını gider olarak gösteremeyecek ve cezai yaptırımlarla karşılaşacak. UTTS kapsamındaki harcamalar için amortisman süresi %50’ye kadar artırılarak, 2 yılda gider yazma imkânı getirildi.” Dedi.
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Av. İbrahim Akgür, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) başvurularının 31 Ocakta sona erecek olması sebebi ile açıklamalarda bulundu.

Akgür açıklamasında; “Resmî Gazetede yayımlanan Tebliğ ile Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) geçişteki yoğunluk nedeniyle kayıt tarihi 31 Ocak 2025’e uzatılmıştı. 31 Aralık 2024 tarihine kadar sisteme kaydolanlar donanım fiyatlarında yılsonunda yaşanacak artıştan etkilenmeyecek.

2024’te kayıt yaptıranlar: 2024 fiyatlarından yararlanacak, montajı 30 Nisan 2025’e kadar tamamlayabilecek, UTTS harici yakıt giderlerini vergi indiriminde kullanabilecek.

2025’te kayıt yaptıranlar: 2025 fiyatlarından işlem yapacak ve aynı avantajlardan faydalanabilecek.

1 Temmuz 2025’ten itibaren: Trafiğe çıkacak sıfır araçlar, ithalatçı veya üreticiler tarafından Taşıt Tanıma Birimi (TTB) takılı olarak piyasaya sunulacak.

31 Aralık 2024’e kadar kayıt olanlar, 2024 hizmet bedelinden faydalanacak.

1-31 Ocak 2025 arasında kayıt olanlar, 2025 hizmet bedeli ödeyecek.

Montaj işlemleri 30 Nisan 2025’e kadar tamamlanabilecek, bu süreye kadar cezai yaptırım uygulanmayacak.

31 Ocak 2025’e kadar kayıt yaptırmayan taşıt sahipleri ve işletmeciler, yakıt harcamalarını gider olarak gösteremeyecek ve cezai yaptırımlarla karşılaşacak.

UTTS kapsamındaki harcamalar için amortisman süresi %50’ye kadar artırılarak, 2 yılda gider yazma imkânı getirildi.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.