TÜBAKKOM Yürütme Kurulu’na Nevşehir Barosu seçildi

GÜNCEL 16.05.2022 - 11:25, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

TÜBAKKOM Yürütme Kurulu’na Nevşehir Barosu seçildi

Türkiye Barolar Birliği’ne bağlı Kadın Hukuku Komisyonu 14.dönem seçimli genel kurulu Trabzon’da yapıldı.
    Türkiye Barolar Birliği'ne bağlı Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) 14. Dönem Seçimli Genel Kurulu'unda Yürütme Kurulu'na İç Anadolu Bölgesi'nden Nevşehir Barosu seçildi.   Türkiye'nin her ilinden Baroların katıldığı genel kurulda 70 oy ile Yürütme Kurulu'na seçilen Nevşehir Barosu'nu Baro Başkanı Av. Murat Boz, Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Sema Yurtbilir Yavuz ve yönetim kurulu üyesi Av. Rabia Akbaş temsil ettiler.   “Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu’nun amacı”   A-  Ulusal ve Uluslararası mevzuatta kadının insan haklarına ilişkin düzenlemelerin yaşama geçirilmesi, eşit ve adil uygulanmasının sağlanması.   B- Evrensel hukuk ölçeğinde adalet ve eşitlik prensibine aykırı mevcut düzenlemeleri ve uygulamaları değiştirecek çözüm önerilerinin saptanması ve savunulması.   C-  Kadınların haklarını öğrenmeleri ve kullanmalarını sağlamaya yönelik eğitim çalışmaları yapılması ve gönüllü danışmanlık hizmeti verilmesi.   D-  Kadının insan hakları mücadelesine kamuoyu desteği sağlamak amacıyla TÜBAKKOM aracılığıyla baroların kadın hakları kurulları/ komisyonları ile ortak eylem planlarının oluşturulup, uygulamaya konulması.   E- Baroların kadın hukuku kurulları/ komisyonları arasında koordinasyon, işbirliği ve dayanışmanın sağlanması doğrultusunda yapılacak çalışmaların yapılması.   F- Mesleki anlamda kurumsal ve uygulamaya yönelik yayınlar yapılmasıdır.
Türkiye Barolar Birliği’ne bağlı Kadın Hukuku Komisyonu 14.dönem seçimli genel kurulu Trabzon’da yapıldı.

 

 

Türkiye Barolar Birliği'ne bağlı Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) 14. Dönem Seçimli Genel Kurulu'unda Yürütme Kurulu'na İç Anadolu Bölgesi'nden Nevşehir Barosu seçildi.

 

Türkiye'nin her ilinden Baroların katıldığı genel kurulda 70 oy ile Yürütme Kurulu'na seçilen Nevşehir Barosu'nu Baro Başkanı Av. Murat Boz, Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Sema Yurtbilir Yavuz ve yönetim kurulu üyesi Av. Rabia Akbaş temsil ettiler.

 

“Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu’nun amacı”

 

A-  Ulusal ve Uluslararası mevzuatta kadının insan haklarına ilişkin düzenlemelerin yaşama geçirilmesi, eşit ve adil uygulanmasının sağlanması.

 

B- Evrensel hukuk ölçeğinde adalet ve eşitlik prensibine aykırı mevcut düzenlemeleri ve uygulamaları değiştirecek çözüm önerilerinin saptanması ve savunulması.

 

C-  Kadınların haklarını öğrenmeleri ve kullanmalarını sağlamaya yönelik eğitim çalışmaları yapılması ve gönüllü danışmanlık hizmeti verilmesi.

 

D-  Kadının insan hakları mücadelesine kamuoyu desteği sağlamak amacıyla TÜBAKKOM aracılığıyla baroların kadın hakları kurulları/ komisyonları ile ortak eylem planlarının oluşturulup, uygulamaya konulması.

 

E- Baroların kadın hukuku kurulları/ komisyonları arasında koordinasyon, işbirliği ve dayanışmanın sağlanması doğrultusunda yapılacak çalışmaların yapılması.

 

F- Mesleki anlamda kurumsal ve uygulamaya yönelik yayınlar yapılmasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.