Türk Eğitim Sen; ÖMK’da Rotasyon Yok, Mülakat Demek Torpil Demektir

EĞİTİM 05.06.2024 - 16:56, Güncelleme: 05.06.2024 - 16:56
 

Türk Eğitim Sen; ÖMK’da Rotasyon Yok, Mülakat Demek Torpil Demektir

Türk Eğitim Sen Genel başkanı Talip Geylan’ın ÖMK ve Rotasyonla ilgili açıklamalarını tüm Türk Eğitim Sen şubeleri kamuoyu ile paylaştı. Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç’in bu konuyla ilgili Nevşehir kamuoyu ve eğitim çalışanları ile ilgili paylaştığı açıklama şu şekildedir.
“Bazı haber sitelerine ÖMK taslağına dair haberler yansıdı. Özellikle ‘Rotasyon’ konusunun gündemde olduğuna dair iddialar dile getirildi. Ancak bu hususla ilgili Bakanlık bürokratlarının açık ve kesin bir dille ifadesi ÖMK’da rotasyonun olmadığıdır. Şu saatten sonra bu konuyla ilgili farklı bir tutum asla söz konusu olamaz! Bakanlık bir an önce sıra tayin sistemini getirmeli rotasyonu gündemden düşürmelidir. Mülakat konusuyla ilgili ısrarın gereksizliğini söylemekten dilimizde tüy bitti. Mülakat binlerce Öğretmenimizin vebalini almaktır. Ayrıca, madem Milli Eğitim Akademisi ile mülakatı kaldıracaksınız, şimdi neden inat ediyorsunuz? Gelin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü havada bırakmayın ve mülakatı kaldırın! Milli Eğitim Akademisi, öğretmen adaylarımız için öğretmen yetiştirme sürecinin bir parçası olamaz! Bu eğitim, ancak öğretmenlerimizin adaylık sürecinin karşılığı olarak değerlendirilebilecektir. Bu bakımdan eğitim süresinin de uzun tutulmaması elzemdir. Öte yandan, genç meslektaşlarımıza, bugünün rakamları itibariyle 23.000 TL gibi bir ücret verilmesi kabul edilemez. Meslektaşlarımız öğretmenlerimizin aldığı tüm mali haklara sahip olmalıdır. Bir önceki Bakanımız Sayın Mahmut Özer’ in “5 yıllık Öğretmenlerimiz uzman, 5 yıllık uzman öğretmenlerimiz başöğretmen olacak” sözü kişisel bir vaat değil mensubu olduğu Hükümetin taahhüdüdür. Dolayısıyla ‘devlette devamlılık esastır’ ilkesi gereğince bu sözün gereği yapılmalıdır. Tabii ki, 20 yıldan fazla hizmeti olan öğretmenlerimiz için uzmanlıkta bekleme süresi olmaksızın başöğretmen olma imkânı tanınmalıdır. Ayrıca ve özellikle uzman ve başöğretmenlik tazminatlarının emeklilik kesintisine dahil edilmesi mutlaka sağlanmalıdır.”
Türk Eğitim Sen Genel başkanı Talip Geylan’ın ÖMK ve Rotasyonla ilgili açıklamalarını tüm Türk Eğitim Sen şubeleri kamuoyu ile paylaştı. Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç’in bu konuyla ilgili Nevşehir kamuoyu ve eğitim çalışanları ile ilgili paylaştığı açıklama şu şekildedir.

“Bazı haber sitelerine ÖMK taslağına dair haberler yansıdı.

Özellikle ‘Rotasyon’ konusunun gündemde olduğuna dair iddialar dile getirildi.

Ancak bu hususla ilgili Bakanlık bürokratlarının açık ve kesin bir dille ifadesi ÖMK’da rotasyonun olmadığıdır.

Şu saatten sonra bu konuyla ilgili farklı bir tutum asla söz konusu olamaz!

Bakanlık bir an önce sıra tayin sistemini getirmeli rotasyonu gündemden düşürmelidir.

Mülakat konusuyla ilgili ısrarın gereksizliğini söylemekten dilimizde tüy bitti.

Mülakat binlerce Öğretmenimizin vebalini almaktır.

Ayrıca, madem Milli Eğitim Akademisi ile mülakatı kaldıracaksınız, şimdi neden inat ediyorsunuz?

Gelin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü havada bırakmayın ve mülakatı kaldırın!

Milli Eğitim Akademisi, öğretmen adaylarımız için öğretmen yetiştirme sürecinin bir parçası olamaz! Bu eğitim, ancak öğretmenlerimizin adaylık sürecinin karşılığı olarak değerlendirilebilecektir. Bu bakımdan eğitim süresinin de uzun tutulmaması elzemdir.

Öte yandan, genç meslektaşlarımıza, bugünün rakamları itibariyle 23.000 TL gibi bir ücret verilmesi kabul edilemez. Meslektaşlarımız öğretmenlerimizin aldığı tüm mali haklara sahip olmalıdır.

Bir önceki Bakanımız Sayın Mahmut Özer’ in “5 yıllık Öğretmenlerimiz uzman, 5 yıllık uzman öğretmenlerimiz başöğretmen olacak” sözü kişisel bir vaat değil mensubu olduğu Hükümetin taahhüdüdür.

Dolayısıyla ‘devlette devamlılık esastır’ ilkesi gereğince bu sözün gereği yapılmalıdır.

Tabii ki, 20 yıldan fazla hizmeti olan öğretmenlerimiz için uzmanlıkta bekleme süresi olmaksızın başöğretmen olma imkânı tanınmalıdır.

Ayrıca ve özellikle uzman ve başöğretmenlik tazminatlarının emeklilik kesintisine dahil edilmesi mutlaka sağlanmalıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.