Üç güzellerin ismi değişti

İLÇELER 17.05.2024 - 17:38, Güncelleme: 17.05.2024 - 17:38
 

Üç güzellerin ismi değişti

Ürgüp girişinde bulunan Üç Güzeller diye bilinen mevkinin adı değişti.
Ürgüp Belediyesi Meclisi tarafından alınan kararla, Ürgüp’ün batı girişinde yer alan, Kapadokya’nın simgesi haline gelen ve dünyada en fazla fotoğrafı çekilen noktalar arasında yer alan Üç Güzeller ve Çatalkaya gibi isimlerle anılan bölgenin adı “Peribacaları” olarak belirlendi. Ürgüp Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklama şu şekilde: Ürgüp Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısında gündeme ilave edilen, Üç güzeller mevkine peribacaları olarak isim verilmesi konusu görüşülerek oylandı. “Ürgüp’ün batı girişinde ( Nevşehir yönü girişinde) bulunan Tarihi ve Kültürel simgemiz olan peribacalarının bulunduğu halk arasında değişik isimlerle (Üçgüzeller, Çatalkaya) adlandırılması bilgi kirliliğine neden olduğu ve aynı zamanda tarihi ve kültürel değerine uygun olmadığından söz konusu alana “Peribacaları” isminin 5393 sayılı kanunun 18. Maddesinin (n) fıkrası uyarınca verilmesine oy çokluğu ile karar verildi.” denildi.
Ürgüp girişinde bulunan Üç Güzeller diye bilinen mevkinin adı değişti.

Ürgüp Belediyesi Meclisi tarafından alınan kararla, Ürgüp’ün batı girişinde yer alan, Kapadokya’nın simgesi haline gelen ve dünyada en fazla fotoğrafı çekilen noktalar arasında yer alan Üç Güzeller ve Çatalkaya gibi isimlerle anılan bölgenin adı “Peribacaları” olarak belirlendi.

Ürgüp Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklama şu şekilde: Ürgüp Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısında gündeme ilave edilen, Üç güzeller mevkine peribacaları olarak isim verilmesi konusu görüşülerek oylandı.
“Ürgüp’ün batı girişinde ( Nevşehir yönü girişinde) bulunan Tarihi ve Kültürel simgemiz olan peribacalarının bulunduğu halk arasında değişik isimlerle (Üçgüzeller, Çatalkaya) adlandırılması bilgi kirliliğine neden olduğu ve aynı zamanda tarihi ve kültürel değerine uygun olmadığından söz konusu alana “Peribacaları” isminin 5393 sayılı kanunun 18. Maddesinin (n) fıkrası uyarınca verilmesine oy çokluğu ile karar verildi.” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.