Yüksekli – Şahinler Köyleri Arasında İlaçlama Yapıldı

İLÇELER 08.06.2024 - 15:20, Güncelleme: 08.06.2024 - 15:20
 

Yüksekli – Şahinler Köyleri Arasında İlaçlama Yapıldı

Nevşehir il Özel İdaresi tarafından, sivrisinek ve karasineğe karşı açık alanlarda yapılan ilaçlama çalışmaları kapsamında Yüksekli – Şahinler köyleri arasında belirlenen 6 noktada biyolojik ilaçlama yapıldı.
Nevşehir il Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ilaçlama ekiplerince sivrisinek ve karasineğe karşı açık alanlarda ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Edinilen bilgilere göre, ilaçlama ekipleri tarafından Kızılırmak çevresine Simillium SPP (üvez sineği) mücadelesi kapsamında Gülşehir’e bağlı Yüksekli – Şahinler köyleri arasında belirlenen 6 noktada 1.kez 380 litre biyolojik ilaçlama yapıldı. ULV olarak tanımlanan araç üstü modern cihazlarla yapılan ilaçlama ile Kızılırmak çevresinde oluşan üvez sineğine karşı havzanın korunması ve vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz geçirmesi sağlanacak. Ekolojik sisteme ve diğer canlılara hiçbir zararı ve yan etkisi bulunmadığı ifade edilen biyolojik larvasit ile ilaçlamaya 15 gün aralıklarla devam edileceği öğrenildi.
Nevşehir il Özel İdaresi tarafından, sivrisinek ve karasineğe karşı açık alanlarda yapılan ilaçlama çalışmaları kapsamında Yüksekli – Şahinler köyleri arasında belirlenen 6 noktada biyolojik ilaçlama yapıldı.

Nevşehir il Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ilaçlama ekiplerince sivrisinek ve karasineğe karşı açık alanlarda ilaçlama çalışmaları yapılıyor.

Edinilen bilgilere göre, ilaçlama ekipleri tarafından Kızıl ırmak çevresine Simillium SPP (üvez sineği) mücadelesi kapsamında Gülşehir’e bağlı  Yüksekli – Şahinler köyleri arasında belirlenen 6 noktada 1.kez 380 litre biyolojik ilaçlama yapıldı. ULV olarak tanımlanan araç üstü modern cihazlarla yapılan ilaçlama ile Kızıl ırmak çevresinde oluşan üvez sineğine karşı havzanın korunması ve vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz geçirmesi sağlanacak.

Ekolojik sisteme ve diğer canlılara hiçbir zararı ve yan etkisi bulunmadığı ifade edilen biyolojik larvasit ile ilaçlamaya 15 gün aralıklarla devam edileceği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.