Nevşehir’de ilk kez Aronya hasadı yapıldı

NEVŞEHİR 29.09.2022 - 20:34, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:29
 

Nevşehir’de ilk kez Aronya hasadı yapıldı

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göre beldesinde bulunan Aronya bahçesinde ilk kez hasat yapıldı.
    Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, KOP Başkan Vekili Murat Karakoyunlu ve protokol üyeleri ile birlikte, Nevşehir’de alternatif tarım ürün çeşitliliğini artırmak, bölgemizin verimli topraklarının güzelliğini ve tarımsal değerlerini ortaya çıkarmak amacıyla Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenerek oluşturulan Aronya bahçesinde gerçekleştirilen ilk hasata katıldı. Vali Becel, Bölge iklim koşullarına uygun olan Aronya’nın yetiştiriciliğini artırmak amacıyla 2022 üretim sezonunda Göre Kasabasında 2 bin 500 adet Aronya fidanıyla 5 dekar alanda gerçekleşen Aronya bitkisinin İlimizde diğer çiftçilerde farkındalık oluşturarak, ilerleyen dönemlerde üreticiliğinin artırılacağını belirtti.
Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göre beldesinde bulunan Aronya bahçesinde ilk kez hasat yapıldı.

 

 

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, KOP Başkan Vekili Murat Karakoyunlu ve protokol üyeleri ile birlikte, Nevşehir’de alternatif tarım ürün çeşitliliğini artırmak, bölgemizin verimli topraklarının güzelliğini ve tarımsal değerlerini ortaya çıkarmak amacıyla Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenerek oluşturulan Aronya bahçesinde gerçekleştirilen ilk hasata katıldı.
Vali Becel, Bölge iklim koşullarına uygun olan Aronya’nın yetiştiriciliğini artırmak amacıyla 2022 üretim sezonunda Göre Kasabasında 2 bin 500 adet Aronya fidanıyla 5 dekar alanda gerçekleşen Aronya bitkisinin İlimizde diğer çiftçilerde farkındalık oluşturarak, ilerleyen dönemlerde üreticiliğinin artırılacağını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.