Assuva Savunma Sanayi Başkanı Remzi Başbuğ, Yeni Geliştirdikleri Cihazı Nevşehir Belediyesi’ne Hediye Etti

NEVŞEHİR 07.03.2024 - 11:45, Güncelleme: 07.03.2024 - 11:45
 

Assuva Savunma Sanayi Başkanı Remzi Başbuğ, Yeni Geliştirdikleri Cihazı Nevşehir Belediyesi’ne Hediye Etti

Assuva Savunma Sanayi Başkanı Remzi Başbuğ, Nevşehir Belediyesi’ne kendi firması tarafından yerli imkânlarla üretilen ve dünyanın çok sayıda ülkesine ihraç edilen yaklaşık 3 Milyon TL değerindeki ‘Proton Elic Lb Norton’ cihazı hediye etti. Cihaz, Nevşehir Belediyesi tarafından yer altındaki tünel, sığınak ve depolar ile su kaçaklarının tespitlerinde, göçük ve ormanlık alanlardaki kayıp aramalarında kullanılacak.
Belediye Başkanı Savran, ürettiği yerli ve milli yer altı görüntüleme cihazları ve insansız hava araçlarıyla Türkiye’nin gururu olan Assuva Savunma Sanayi Başkanı Remzi Başbuğ’u konuk etti. Nevşehirli olan Başbuğ ile bir süre sohbet eden Savran, başarılı çalışmalarından dolayı Başbuğ’u tebrik etti. Nevşehirli iş insanlarının başarılarından her zaman gurur duyduklarını belirten Savran, üretimini gerçekleştirdiği yer altı görüntüleme cihazları Çin, Japonya, İspanya, Almanya, Güney Kore, İran, Rusya başta olmak üzere 70 ülkeye ihraç edilen Başbuğ’a başarılar diledi. Ziyarette, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran’a kendi firması tarafından yeni üretilen ve yer altındaki tünel, sığınak ve depoların ve su kaçaklarının tespitlerinde, ormanlık alanlardaki kayıp aramalarında kullanılan ‘PROTON ELIC LB NORTON’ model bir cihaz hediye eden Bağbuğ, cihaz hakkında Savran’a bilgi verdi. Terör unsurlarına karşı yürütülen operasyonlarda da kullanılarak TSK envanterinde yer alan cihazın önceki versiyonlarının depremde ve terör operasyonlarında da başarıyla kullandığını kaydeden Başbuğ, “Norton sensör ( analizör ) devre ile adaptive edilmiş çözünürlüğü en üst seviyede olan bu cihaz thermal sensör 64 pxs okuyucu dijital göz sayesinde çok geniş alanları kısa bir sürede tarama kabiliyetine sahip. Diğer büyük bir özelliği ise sensörü sayesinde zemin yüzeyini tanımlar ve kusursuz bir görüntü elde etmeyi sağlar. Gps harici anteni ile hedefin ve çekim yapılan alanın tüm koordinatlarının bağlı bulunduğu bilgisayarda kayıt altına almak mümkün. Bu durum hedefin koordinatını google maps üzerinden hedefin olduğu noktayı kayıt altına alınmasını sağlamakla birlikte sonraki çalışmalarda hedefin noktasının unutulma riskini ortadan kaldırmayı amaçlamakta. Proton Elıc Lb Norton hassas algılama ve yüksek çözünürlük metal ve boşlukların yerinin tespitinde emsali olmayan dünyada tek ürün.” dedi. Uzun süreli ARGE çalışmaları sonucu geliştirdiği cihazın yer altında yaklaşık iyi toprak koşullarında 7 metre derinlikten 50 metre derinliğe kadar nüfus edebildiğini ifade eden Başbuğ, bunun yanı sıra 1000 metre menzili saniyeler içerisinden hızlı bir şekilde tarayabildiğini söyledi. Başbuğ, AR-GE ve inovasyonlarıyla ürettikleri nitelikli, kaliteli cihazlarıyla dünyada markalaştıklarını kaydederek, “Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapıyoruz. Ülkemize katma değer sağlıyoruz. İhracat devi Çin dahil yaklaşık 70 ülkeye ihracat yapıyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.  
Assuva Savunma Sanayi Başkanı Remzi Başbuğ, Nevşehir Belediyesi’ne kendi firması tarafından yerli imkânlarla üretilen ve dünyanın çok sayıda ülkesine ihraç edilen yaklaşık 3 Milyon TL değerindeki ‘Proton Elic Lb Norton’ cihazı hediye etti. Cihaz, Nevşehir Belediyesi tarafından yer altındaki tünel, sığınak ve depolar ile su kaçaklarının tespitlerinde, göçük ve ormanlık alanlardaki kayıp aramalarında kullanılacak.

Belediye Başkanı Savran, ürettiği yerli ve milli yer altı görüntüleme cihazları ve insansız hava araçlarıyla Türkiye’nin gururu olan Assuva Savunma Sanayi Başkanı Remzi Başbuğ’u konuk etti. Nevşehirli olan Başbuğ ile bir süre sohbet eden Savran, başarılı çalışmalarından dolayı Başbuğ’u tebrik etti.

Nevşehirli iş insanlarının başarılarından her zaman gurur duyduklarını belirten Savran, üretimini gerçekleştirdiği yer altı görüntüleme cihazları Çin, Japonya, İspanya, Almanya, Güney Kore, İran, Rusya başta olmak üzere 70 ülkeye ihraç edilen Başbuğ’a başarılar diledi.

Ziyarette, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran’a kendi firması tarafından yeni üretilen ve yer altındaki tünel, sığınak ve depoların ve su kaçaklarının tespitlerinde, ormanlık alanlardaki kayıp aramalarında kullanılan ‘PROTON ELIC LB NORTON’ model bir cihaz hediye eden Bağbuğ, cihaz hakkında Savran’a bilgi verdi.

Terör unsurlarına karşı yürütülen operasyonlarda da kullanılarak TSK envanterinde yer alan cihazın önceki versiyonlarının depremde ve terör operasyonlarında da başarıyla kullandığını kaydeden Başbuğ, “Norton sensör ( analizör ) devre ile adaptive edilmiş çözünürlüğü en üst seviyede olan bu cihaz thermal sensör 64 pxs okuyucu dijital göz sayesinde çok geniş alanları kısa bir sürede tarama kabiliyetine sahip. Diğer büyük bir özelliği ise sensörü sayesinde zemin yüzeyini tanımlar ve kusursuz bir görüntü elde etmeyi sağlar. Gps harici anteni ile hedefin ve çekim yapılan alanın tüm koordinatlarının bağlı bulunduğu bilgisayarda kayıt altına almak mümkün. Bu durum hedefin koordinatını google maps üzerinden hedefin olduğu noktayı kayıt altına alınmasını sağlamakla birlikte sonraki çalışmalarda hedefin noktasının unutulma riskini ortadan kaldırmayı amaçlamakta. Proton Elıc Lb Norton hassas algılama ve yüksek çözünürlük metal ve boşlukların yerinin tespitinde emsali olmayan dünyada tek ürün.” dedi.

Uzun süreli ARGE çalışmaları sonucu geliştirdiği cihazın yer altında yaklaşık iyi toprak koşullarında 7 metre derinlikten 50 metre derinliğe kadar nüfus edebildiğini ifade eden Başbuğ, bunun yanı sıra 1000 metre menzili saniyeler içerisinden hızlı bir şekilde tarayabildiğini söyledi.

Başbuğ, AR-GE ve inovasyonlarıyla ürettikleri nitelikli, kaliteli cihazlarıyla dünyada markalaştıklarını kaydederek, “Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapıyoruz. Ülkemize katma değer sağlıyoruz. İhracat devi Çin dahil yaklaşık 70 ülkeye ihracat yapıyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.