Mustafapaşa Yeniden Belde Oldu: Seçim 7 Haziran 2026'da
Mustafapaşa Yeniden Belde Oldu: Seçim 7 Haziran 2026'da
AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Muhammed Feyzi Aygün ile Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, yaptıkları ortak açıklamayla Mustafapaşa’nın yeniden belde statüsü kazandığını ve belediye seçimlerinin 7 Haziran 2026 tarihinde yapılacağını duyurdu.
Uzun süredir devam eden hukuki sürecin olumlu sonuçlandığını belirten AK Parti heyeti, bu kararın “hukukun üstünlüğü ve demokrasinin güçlü bir göstergesi” olduğunu vurguladı.
AK Parti heyetinden açıklama:“Mustafapaşa köyümüz, yoğun hukuki mücadeleler ve kararlı takip sürecinin ardından yeniden belde statüsüne kavuşmuştur. Bu kapsamda, halkımızın uzun süredir beklediği belediye seçimleri 7 Haziran 2026 tarihinde yapılacaktır. Kararın Mustafapaşa’mıza hayırlı olmasını diliyor; seçim sürecinin huzur ve kardeşlik içinde geçmesini temenni ediyoruz.”Açıklama belde halkı tarafından memnuniyetle karşılanırken, seçim hazırlıkları ve yerel yönetim yapısının yeniden şekillendirilmesine dair çalışmalar da hız kazanacak.
Nevşehir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.