Nevşehir Belediyesi’nin Katkılarıyla NEVÜ’de "9. Geleneksel Mangalda Hamsi Şöleni" Düzenlendi

NEVŞEHİR 05.03.2024 - 10:48, Güncelleme: 05.03.2024 - 10:48
 

Nevşehir Belediyesi’nin Katkılarıyla NEVÜ’de "9. Geleneksel Mangalda Hamsi Şöleni" Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen “Mangalda Hamsi Şöleni"nin dokuzuncusu Nevşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirildi.
NEVÜ Tarih ve Kültür Topluluğu ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Nevşehir Belediyesi destekleriyle NEVÜ Damat İbrahim Paşa Yerleşkesinde düzenlenen şölene; Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Fındık, Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Prof. Dr. Mutluhan Akın, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Mangalda Hamsi Şöleni’ni geçtiğimiz yıllarda yaşanan pandemi dolayısıyla düzenleyemediklerini hatırlatan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, bu yıl yeniden öğrencilere yönelik böyle güzel bir etkinliği düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Üniversite öğreniminin sadece derse ya da sınava katılmak olmadığını vurgulayan Rektör Aktekin, akademik, sosyal ve kültürel etkinliklere katılımın da üniversite hayatının bir parçası olduğunu ifade etti. Bu tür sosyal ve kültürel etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirten Rektör Aktekin, şölenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese kıymetli katkılarından dolayı teşekkür etti. Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran da, üniversiteli gençlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, öğrencilerin eğitim hayatındaki her türlü ihtiyaçlarında yanında olduklarını belirtti. Savran, “Her şey yarınlarımızın sahibi gençlerimiz için. Biz istiyoruz ki şehrimizde yaşayan herkes mutlu ve huzurlu olsun. Gençlerimiz şehrimizi ve ülkemizi daha ileriye ve güzele ulaştırsın. Bu anlamda tüm imkanlarımızı gençlerimiz için seferber etmeye devam ediyoruz.” dedi. Konuşmaların ardından, öğrencilere, moral ve motivasyon olması amacıyla gerçekleştirilen şölen alanına getirtilen 1 ton hamsi, ızgarada pişirilmek üzere özenle hazırlandı. Şölen saatinde ızgaranın başına geçerek hamsileri pişiren Belediye Başkanı Savran ve NEVÜ Rektörü Aktekin, pişirdikleri hamsileri öğrencilere ve katılımcılara ikram ettiler. NEVÜ Güzel Sanatları Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Bölüm öğrencilerinden oluşan Arteş Can ve Ekibi’nin müzik dinletisinin ardından, Karadenizli sanatçı Volkan Karaoğlu'nun konseri eşliğinde doyasıya eğlenen öğrenciler, halay çekip horon teptiler.  
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen “Mangalda Hamsi Şöleni"nin dokuzuncusu Nevşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirildi.

NEVÜ Tarih ve Kültür Topluluğu ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Nevşehir Belediyesi destekleriyle NEVÜ Damat İbrahim Paşa Yerleşkesinde düzenlenen şölene; Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Fındık, Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Prof. Dr. Mutluhan Akın, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Mangalda Hamsi Şöleni’ni geçtiğimiz yıllarda yaşanan pandemi dolayısıyla düzenleyemediklerini hatırlatan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, bu yıl yeniden öğrencilere yönelik böyle güzel bir etkinliği düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Üniversite öğreniminin sadece derse ya da sınava katılmak olmadığını vurgulayan Rektör Aktekin, akademik, sosyal ve kültürel etkinliklere katılımın da üniversite hayatının bir parçası olduğunu ifade etti. Bu tür sosyal ve kültürel etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirten Rektör Aktekin, şölenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese kıymetli katkılarından dolayı teşekkür etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran da, üniversiteli gençlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, öğrencilerin eğitim hayatındaki her türlü ihtiyaçlarında yanında olduklarını belirtti. Savran, “Her şey yarınlarımızın sahibi gençlerimiz için. Biz istiyoruz ki şehrimizde yaşayan herkes mutlu ve huzurlu olsun. Gençlerimiz şehrimizi ve ülkemizi daha ileriye ve güzele ulaştırsın. Bu anlamda tüm imkanlarımızı gençlerimiz için seferber etmeye devam ediyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından, öğrencilere, moral ve motivasyon olması amacıyla gerçekleştirilen şölen alanına getirtilen 1 ton hamsi, ızgarada pişirilmek üzere özenle hazırlandı.

Şölen saatinde ızgaranın başına geçerek hamsileri pişiren Belediye Başkanı Savran ve NEVÜ Rektörü Aktekin, pişirdikleri hamsileri öğrencilere ve katılımcılara ikram ettiler.

NEVÜ Güzel Sanatları Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Bölüm öğrencilerinden oluşan Arteş Can ve Ekibi’nin müzik dinletisinin ardından, Karadenizli sanatçı Volkan Karaoğlu'nun konseri eşliğinde doyasıya eğlenen öğrenciler, halay çekip horon teptiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.