Nevşehir yeni sanayi sitesine kavuşuyor

NEVŞEHİR 03.05.2023 - 17:41, Güncelleme: 03.05.2023 - 17:44
 

Nevşehir yeni sanayi sitesine kavuşuyor

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Aksaray Yolu üzerindeki 112 bin metre kare alanda yapılacak olan Yeni Sanayi Sitesi için altyapı ve yol çalışmalarına başlandığını müjdeledi.
Aksaray Yolu üzerinde Sebze Hali arkasında bulunan 150 bin metre kare alanda yapılması planlanan Yeni Sanayi Sitesi için Nevşehir Belediyesi altyapı ve yol çalışmalarına başladı. Nevşehir’de sanayi esnafının uzun yıllardır süren dükkan sorunu çözüme kavuşturacak projenin başlaması dolayısıyla bir tören düzenlendi. Programa; Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ve AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran’ın yanı sıra Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Habil Uluer, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Nevşehir Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayları Süleyman Özgün, Emre Çalışkan ve Mustafa Rauf Yanar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan, meslek odası başkanları ve sanayi esnafları katıldı. ‘Sizleri Aldatanları Allah Bildiği Gibi Yapsın’ Burada konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir’in en büyük sorunlarından birinin yeni bir sanayi sitesi olduğunu belirterek bu sorunun çözümü için büyük gayret gösterdiklerini söyledi. Bunla alakalı olarak geçmiş yıllarda sanayi esnaflarının üzücü olaylar yaşadığını kaydeden Savran, “Uzun yıllardır konuşulan, bir türlü yapılamayan Nevşehir’de bazı kronik sorunlar var. Bu işle uğraşanların da iyi niyetle uğraştığı ancak bir türlü sonuca ulaştırılamayan sorunlar var. Bunlardan belki de en önemlisi sanayi sitemizin dükkanlarının yetersiz olması ve kiraların aşırı miktarda artması. Bu problemi katlayan, bu problemi daha da büyük bir problem haline getiren de yıllardır ‘taşındı taşınacak, yapıldı yapılacak’ denilen Yeni Sanayi Sitesi. Ben Belediye Başkanı olduğumda Nevşehir’in bu yıllardır çözülemeyen sorunlarını bir bir belirledim. Zaten bu şehirde, aranızda yaşayan birisi olarak aşinaydım buna ve ilk başa aldığımız sorunlardan biri de sanayi dükkânlarıydı. Burada yapılamama nedenlerini araştırdık ve en önemli sorunun belediyeye veya hazineye veya ikisine birlikte ait olan arsa maliyetini azaltacak yerlerin arazilerin olmaması olduğunu gördük. Şimdi birçok abimiz kardeşimiz dün alanı gezerken Mehmet abi de ifade etti ‘Daha öncekilere benzemesin, millete duyuruyorsunuz, ondan sonra arkası gelmiyor’ gibi şeyler söyledi haklı olarak. 2019 yılında talihsiz bir mevzu yaşandı. Biliyorsunuz seçim çalışmaları sırasında tabela dikildi, yol açıldı, sanayi sitesi hayırlı olsun başlığı dendi. Biz de buna istinaden ve bu memleketin evladı olarak sevindik. Ben 2021 yılında başkan olduğumda ‘Şu sanayi projesini bir getirin’ dediğimde ne yazık ki üzülerek ortada hiçbir şey olmadığını gördüm. Ve bu beni hem bir siyasetçi olarak, hem de bu memleketin evladı olarak, hem de meclis üyesi olduğumuz partimizden bir başkanın yaptığı bir şey olduğu için çok üzdü. Ama herkes yerini buldu. Yalancı da yerini buldu, sahtekâr da yerini buldu. Allah bildiği gibi yapsın diyoruz sizleri aldatanları.” diye konuştu.
Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Aksaray Yolu üzerindeki 112 bin metre kare alanda yapılacak olan Yeni Sanayi Sitesi için altyapı ve yol çalışmalarına başlandığını müjdeledi.

Aksaray Yolu üzerinde Sebze Hali arkasında bulunan 150 bin metre kare alanda yapılması planlanan Yeni Sanayi Sitesi için Nevşehir Belediyesi altyapı ve yol çalışmalarına başladı. Nevşehir’de sanayi esnafının uzun yıllardır süren dükkan sorunu çözüme kavuşturacak projenin başlaması dolayısıyla bir tören düzenlendi.

Programa; Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ve AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran’ın yanı sıra Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Habil Uluer, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Nevşehir Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayları Süleyman Özgün, Emre Çalışkan ve Mustafa Rauf Yanar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan, meslek odası başkanları ve sanayi esnafları katıldı.

‘Sizleri Aldatanları Allah Bildiği Gibi Yapsın’

Burada konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir’in en büyük sorunlarından birinin yeni bir sanayi sitesi olduğunu belirterek bu sorunun çözümü için büyük gayret gösterdiklerini söyledi. Bunla alakalı olarak geçmiş yıllarda sanayi esnaflarının üzücü olaylar yaşadığını kaydeden Savran, “Uzun yıllardır konuşulan, bir türlü yapılamayan Nevşehir’de bazı kronik sorunlar var. Bu işle uğraşanların da iyi niyetle uğraştığı ancak bir türlü sonuca ulaştırılamayan sorunlar var. Bunlardan belki de en önemlisi sanayi sitemizin dükkanlarının yetersiz olması ve kiraların aşırı miktarda artması. Bu problemi katlayan, bu problemi daha da büyük bir problem haline getiren de yıllardır ‘taşındı taşınacak, yapıldı yapılacak’ denilen Yeni Sanayi Sitesi. Ben Belediye Başkanı olduğumda Nevşehir’in bu yıllardır çözülemeyen sorunlarını bir bir belirledim. Zaten bu şehirde, aranızda yaşayan birisi olarak aşinaydım buna ve ilk başa aldığımız sorunlardan biri de sanayi dükkânlarıydı. Burada yapılamama nedenlerini araştırdık ve en önemli sorunun belediyeye veya hazineye veya ikisine birlikte ait olan arsa maliyetini azaltacak yerlerin arazilerin olmaması olduğunu gördük. Şimdi birçok abimiz kardeşimiz dün alanı gezerken Mehmet abi de ifade etti ‘Daha öncekilere benzemesin, millete duyuruyorsunuz, ondan sonra arkası gelmiyor’ gibi şeyler söyledi haklı olarak. 2019 yılında talihsiz bir mevzu yaşandı. Biliyorsunuz seçim çalışmaları sırasında tabela dikildi, yol açıldı, sanayi sitesi hayırlı olsun başlığı dendi. Biz de buna istinaden ve bu memleketin evladı olarak sevindik. Ben 2021 yılında başkan olduğumda ‘Şu sanayi projesini bir getirin’ dediğimde ne yazık ki üzülerek ortada hiçbir şey olmadığını gördüm. Ve bu beni hem bir siyasetçi olarak, hem de bu memleketin evladı olarak, hem de meclis üyesi olduğumuz partimizden bir başkanın yaptığı bir şey olduğu için çok üzdü. Ama herkes yerini buldu. Yalancı da yerini buldu, sahtekâr da yerini buldu. Allah bildiği gibi yapsın diyoruz sizleri aldatanları.” diye konuştu.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.