Nevşehirli hayırsever Afrika’da bir köyü suya kavuşturdu

NEVŞEHİR 16.02.2024 - 14:52, Güncelleme: 16.02.2024 - 14:52
 

Nevşehirli hayırsever Afrika’da bir köyü suya kavuşturdu

Nevşehirli hayırsever Harun Kalaner, Afrika’da susuzluk çeken bir köye İHH aracılığıyla su kuyusu açtırdı.
  Afrika’da birçok yerleşim yerinde insanlar temiz içme suyu bulma konusunda büyük sorun yaşıyor.  Bu konuda çalışma yürüten İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği’ne müracat eden hayırsever Harun Kalaner, annesi merhum Aniş Kalaner adına su kuyusu açtırdı. Kenya’nın Angurai kendi kırsalındaki bir köyde uzun uğraşlar sonucu açılan 500 kişi kapasiteli su kuyusu, insanlar için içme suyu, günlük kullanma suyu ve hayvancılıkta içme suyu olarak kullanılacak. İHH Nevsehir İnsani Yardım Derneği Başkanı Baki Öncel, “Aniş Kalaner hayratı” olarak açılan su kuyusunun fotoğraf ve koordinat bilgilerinin yer aldığı tabloyu Harun Kalaner’e teşekkürlerini ifade ederek teslim etti. Mazlum ve mağdur coğrafyalarda su kuyusu açtırmak için 0535 932 7125 numaralı telefondan bilgi alınabilir.
Nevşehirli hayırsever Harun Kalaner, Afrika’da susuzluk çeken bir köye İHH aracılığıyla su kuyusu açtırdı.

 

Afrika’da birçok yerleşim yerinde insanlar temiz içme suyu bulma konusunda büyük sorun yaşıyor. 

Bu konuda çalışma yürüten İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği’ne müracat eden hayırsever Harun Kalaner, annesi merhum Aniş Kalaner adına su kuyusu açtırdı.
Kenya’nın Angurai kendi kırsalındaki bir köyde uzun uğraşlar sonucu açılan 500 kişi kapasiteli su kuyusu, insanlar için içme suyu, günlük kullanma suyu ve hayvancılıkta içme suyu olarak kullanılacak.

İHH Nevsehir İnsani Yardım Derneği Başkanı Baki Öncel, “Aniş Kalaner hayratı” olarak açılan su kuyusunun fotoğraf ve koordinat bilgilerinin yer aldığı tabloyu Harun Kalaner’e teşekkürlerini ifade ederek teslim etti.

Mazlum ve mağdur coğrafyalarda su kuyusu açtırmak için 0535 932 7125 numaralı telefondan bilgi alınabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.