Sonbahar koşusu düzenlendi

SPOR 11.11.2023 - 12:33, Güncelleme: 11.11.2023 - 12:33
 

Sonbahar koşusu düzenlendi

NEVŞEHİR(MHA) Geleneksel Türk Okçuluğu kültüründe önemli yeri olan Rûz-ı Kasım 2023 Nevşehir’de gerçekleştirildi. Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü’nün geleneksel hale getirdiği sezonun kapanışı ve yazın uğurlanması için Ruz-ı Kasım “Sonbahar Koşusu” düzenlendi.
Nevşehir’e bağlı Nar Kasabası içerisinde bulunan vadide yapılan yarışmalara 105 sporcu katıldı. Sporcular, vadi içerisinde farklı boyutlarda ve uzaklıklarda, arazide bulunan hedeflere atış yaptılar. Yarışmalar 13 Yaş ve Altı Karma, 14-17 Yaş Karma, 18 Yaş ve Üzeri Kadınlar, 18 Yaş ve Üzeri Erkekler olmak üzere 4 kategoriden oluştu. Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü Başkanı Fethi Yöndemli, Kulüp olarak yaz mevsiminin uğurlanışı ve açık alan okçuluk sezonunun kapanışını kemankeş dostlarıyla yaptıklarını söyledi. Yöndemli, doğada okçuluk şenliği yaparak kutlamanın kendileri açısından büyük bir keyif olduğunu aktardı. Yöndemli, Ruz-ı Kasım 2023 Sonbahar Koşusu’nu bu yıl 5 Kasım’da gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu yıl koşuya toplam 105 başvuru yapıldı. Nevşehir ve çevre illerden gelen minikler, gençler, büyük erkekler ve büyük kadınlar olmak üzere dört farklı kategoride 105 sporcunun katılımı ile başlayan koşuda farklı hedeflere yaklaşık 4 bin ok uçuruldu” dedi.
NEVŞEHİR(MHA) Geleneksel Türk Okçuluğu kültüründe önemli yeri olan Rûz-ı Kasım 2023 Nevşehir’de gerçekleştirildi. Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü’nün geleneksel hale getirdiği sezonun kapanışı ve yazın uğurlanması için Ruz-ı Kasım “Sonbahar Koşusu” düzenlendi.

Nevşehir’e bağlı Nar Kasabası içerisinde bulunan vadide yapılan yarışmalara 105 sporcu katıldı. Sporcular, vadi içerisinde farklı boyutlarda ve uzaklıklarda, arazide bulunan hedeflere atış yaptılar. Yarışmalar 13 Yaş ve Altı Karma, 14-17 Yaş Karma, 18 Yaş ve Üzeri Kadınlar, 18 Yaş ve Üzeri Erkekler olmak üzere 4 kategoriden oluştu.

Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü Başkanı Fethi Yöndemli, Kulüp olarak yaz mevsiminin uğurlanışı ve açık alan okçuluk sezonunun kapanışını kemankeş dostlarıyla yaptıklarını söyledi.

Yöndemli, doğada okçuluk şenliği yaparak kutlamanın kendileri açısından büyük bir keyif olduğunu aktardı. Yöndemli, Ruz-ı Kasım 2023 Sonbahar Koşusu’nu bu yıl 5 Kasım’da gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu yıl koşuya toplam 105 başvuru yapıldı. Nevşehir ve çevre illerden gelen minikler, gençler, büyük erkekler ve büyük kadınlar olmak üzere dört farklı kategoride 105 sporcunun katılımı ile başlayan koşuda farklı hedeflere yaklaşık 4 bin ok uçuruldu” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.