Uluslararası Yüksek Lisans Öğrenci Çalıştayının Açılışı KÜN’de Yapıldı

EĞİTİM 12.09.2023 - 11:19, Güncelleme: 12.09.2023 - 11:19
 

Uluslararası Yüksek Lisans Öğrenci Çalıştayının Açılışı KÜN’de Yapıldı

“Education for Climate Resilient European Heritage Architecture” (e-CREHA) başlıklı Erasmus+ KA 203 Projesi kapsamında TOBB-ETÜ Mimarlık Bölümü tarafından organize edilen ve 4-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen “Climate Change Adaptations” isimli Uluslararası Yüksek Lisans Öğrenci Çalıştayının açılış etkinlikleri 4-5 Eylül tarihleri arasında KÜN bünyesinde gerçekleştirildi.
Kapadokya Üniversitesi ile TOBB ETÜ iş birliği protokolü çerçevesinde, açılış ve saha çalışmalarından oluşan etkinlikler kapsamında Kapadokya’da gerçekleşen çalıştay, TOBB ETÜ Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Pelin Gürol Öngören moderatörlüğü ve sunumu ile başladı. Program, KÜN Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdürü ve aynı zamanda Çevreci Beşerî Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Doç. Dr. Sinan Akıllı tarafından yapılan açılış konuşması ardından gerçekleşen seminerler ile devam etti.   Kendisini öncellikle “çevreci hümanist” olarak tanıtarak sözlerine başlayan Akıllı, konuşmasında insan faaliyetlerinin iklim üzerindeki etkilerine dikkat çekerken, iklim değişikliğini farklı açılardan değerlendiren konuşmasını yaptı. Açılış konuşmasında sonra, Doç. Dr. Leila Akbarishahabi “Kapadokya’da İklim Değişikliğinin Etkileri” başlıklı sunumunda, çalıştay kapsamında farklı ölçeklerde seçilen dört alanın özelliklerini ve bu alanlar üzerindeki iklim değişikliğinden kaynaklanan riskleri anlattı. Akbarishahabi’nin sunumundan sonra “Çağlar Boyunda Kapadokya” sunumunu yapan Dr. Öğr. Üyesi Şükran Ünser, Kapadokya’daki farklı medeniyetleri ve medeniyetlerin Kapadokya’daki kültürel oluşumlar üzerindeki etkileri anlatarak, tarih boyunca Kapadokya bölgesindeki iklim değişikliğine dikkat çekti. Çalıştayın ilk gününde Göreme Açık Hava Müzesi, ikinci günündeyse Mustafapaşa-Beyderesi, Çavuşin ve Avanos bölgeleri ziyaret edildi.  Climate Resilient European Heritage Architecture (e-CREHA /www.ecreha.org) KA203 Erasmus+ projesinin son etkinliği olan, Eindhoven Technical University Built Environment Department tarafından üç yıldır yürütülen çalıştay, Kapadokya’da başlayıp Ankara’da devam etti.   Projede kapsamında, iklime dayanıklı mimari miras üzerine çevrim içi, uluslararası akredite bir yüksek lisans dersi içeriği geliştirilirken bilgisayar oyunları da test edildi. 2021 yılında Hollanda'da “Climate Xtremes and Resilient Heritage” ve 2022 yılında İtalya'da “Climate Impacts and Heritage Vulnerabilities” başlıklı iki lisansüstü öğrenci çalıştayı düzenlenirken, son çalıştayı iklim değişikliğine uyum temasıyla Kapadokya bölgesinde farklı ölçeklerde seçilen dört alan çalışmasıyla gerçekleştirildi.  
“Education for Climate Resilient European Heritage Architecture” (e-CREHA) başlıklı Erasmus+ KA 203 Projesi kapsamında TOBB-ETÜ Mimarlık Bölümü tarafından organize edilen ve 4-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen “Climate Change Adaptations” isimli Uluslararası Yüksek Lisans Öğrenci Çalıştayının açılış etkinlikleri 4-5 Eylül tarihleri arasında KÜN bünyesinde gerçekleştirildi.

Kapadokya Üniversitesi ile TOBB ETÜ iş birliği protokolü çerçevesinde, açılış ve saha çalışmalarından oluşan etkinlikler kapsamında Kapadokya’da gerçekleşen çalıştay, TOBB ETÜ Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Pelin Gürol Öngören moderatörlüğü ve sunumu ile başladı. Program, KÜN Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdürü ve aynı zamanda Çevreci Beşerî Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Doç. Dr. Sinan Akıllı tarafından yapılan açılış konuşması ardından gerçekleşen seminerler ile devam etti.  

Kendisini öncellikle “çevreci hümanist” olarak tanıtarak sözlerine başlayan Akıllı, konuşmasında insan faaliyetlerinin iklim üzerindeki etkilerine dikkat çekerken, iklim değişikliğini farklı açılardan değerlendiren konuşmasını yaptı. Açılış konuşmasında sonra, Doç. Dr. Leila Akbarishahabi “Kapadokya’da İklim Değişikliğinin Etkileri” başlıklı sunumunda, çalıştay kapsamında farklı ölçeklerde seçilen dört alanın özelliklerini ve bu alanlar üzerindeki iklim değişikliğinden kaynaklanan riskleri anlattı. Akbarishahabi’nin sunumundan sonra “Çağlar Boyunda Kapadokya” sunumunu yapan Dr. Öğr. Üyesi Şükran Ünser, Kapadokya’daki farklı medeniyetleri ve medeniyetlerin Kapadokya’daki kültürel oluşumlar üzerindeki etkileri anlatarak, tarih boyunca Kapadokya bölgesindeki iklim değişikliğine dikkat çekti. Çalıştayın ilk gününde Göreme Açık Hava Müzesi, ikinci günündeyse Mustafapaşa-Beyderesi, Çavuşin ve Avanos bölgeleri ziyaret edildi.  Climate Resilient European Heritage Architecture (e-CREHA /www.ecreha.org) KA203 Erasmus+ projesinin son etkinliği olan, Eindhoven Technical University Built Environment Department tarafından üç yıldır yürütülen çalıştay, Kapadokya’da başlayıp Ankara’da devam etti.  

Projede kapsamında, iklime dayanıklı mimari miras üzerine çevrim içi, uluslararası akredite bir yüksek lisans dersi içeriği geliştirilirken bilgisayar oyunları da test edildi. 2021 yılında Hollanda'da “Climate Xtremes and Resilient Heritage” ve 2022 yılında İtalya'da “Climate Impacts and Heritage Vulnerabilities” başlıklı iki lisansüstü öğrenci çalıştayı düzenlenirken, son çalıştayı iklim değişikliğine uyum temasıyla Kapadokya bölgesinde farklı ölçeklerde seçilen dört alan çalışmasıyla gerçekleştirildi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.