LGS Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

EĞİTİM 01.06.2024 - 14:12, Güncelleme: 01.06.2024 - 14:12
 

LGS Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

"Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" öncesinde; İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürü Müdür Yardımcısı Murat Saltık, şube müdürleri ve okul müdürlerinin katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     02 Haziran 2024 Pazar günü, ülke genelinde yapılacak olan "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav"ı önemi ve bu nedenle hiçbir öğrencinin mağdur edilmemesi gerektiğini belirten İl Müdürü, başarılı bir sınav süreci geçirilmesi temennisiyle sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diledi. Yazıcı, sınavlarda uyulması gereken kurallar, sınav anında ve sınav sonrasında nelerin yapılması gerektiği hususunda bilgiler verdi. 02 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak olan "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav"ı birinci oturum 09.30 ve ikinci oturum 11.30'da başlamak üzere iki oturum olarak yapılacaktır. Merkezi sınavda birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır. Birinci oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir. İlçelerde 9 okulda, il merkezinde ise 8 okul olmak üzere toplam 17 okulda sınav hizmeti verilecektir. İl geneli toplam 3.117 öğrenci sınava girecektir. SINAV GÜNÜ 07.30-12.30 ARASI İL VE İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK OLACAK.  
"Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" öncesinde; İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürü Müdür Yardımcısı Murat Saltık, şube müdürleri ve okul müdürlerinin katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

     02 Haziran 2024 Pazar günü, ülke genelinde yapılacak olan "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav"ı önemi ve bu nedenle hiçbir öğrencinin mağdur edilmemesi gerektiğini belirten İl Müdürü, başarılı bir sınav süreci geçirilmesi temennisiyle sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diledi. Yazıcı, sınavlarda uyulması gereken kurallar, sınav anında ve sınav sonrasında nelerin yapılması gerektiği hususunda bilgiler verdi.

  • 02 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak olan "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav"ı birinci oturum 09.30 ve ikinci oturum 11.30'da başlamak üzere iki oturum olarak yapılacaktır.
  • Merkezi sınavda birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.
  • Birinci oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir.
  • İlçelerde 9 okulda, il merkezinde ise 8 okul olmak üzere toplam 17 okulda sınav hizmeti verilecektir. İl geneli toplam 3.117 öğrenci sınava girecektir.

SINAV GÜNÜ 07.30-12.30 ARASI İL VE İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK OLACAK.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.