Başkan Urgenç, öğrencilerin yemeklerini tattı

EĞİTİM 11.11.2022 - 20:37, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:29
 

Başkan Urgenç, öğrencilerin yemeklerini tattı

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Tayfur Urgenç ve başkan yardımcısı Bülent Yalçın Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini (Turizm Meslek Lisesi) ziyaret ederek taşımalı öğrencileirn yemeklerini tattı.
    Tes. Nevşehir şubesinden yapılan açıklama şu şekildedir; “Başkan Urgenç ve şube bşk. Yrd. Bülent Yalçın, Eğitim çalışanları ve kıymetli meslektaşlarımızla eğitimcinin gündemini değerlendirdi. Öğretmenlerin sorularını cevaplayarak sendikal gündemi değerlendirdiler. Öğretmenlerin taleplerini dinlediler. Öğretmenler itibarlarının daha fazla zedelenmesini istemiyorlar. Yoksulluk sınırının 17.000TL olduğu ülkemizde İnsanca yaşayabilecek ücret artışı istiyorlar. Meslek Kanununda yer alan sınav dayatmasına karşı çıkarak #sınaviptal edilsin diyorlar. Herkese sınavsız kariyer düzenlenmesini ya da derece kademeye bağlı ücret artışı talep ediyorlar.” Başkan Urgenç yaptığı açıklamada; "Türk Eğitim Sen olarak tecrübeye bağlı olarak 10 yılı dolduran her öğretmene Uzmanlık, 20 yılını dolduran öğretmene baş öğretmenlik hakkının verilmesini ve ekonomik iyileştirmenin sınavsız verilmesini talep ediyoruz. Ayrıca vergi dilimlerindeki adaletsizliğin giderilmesini, reel enflasyon üzerinden enflasyon farklarının aylık ödenmesini, refah payının verilmesini talep ediyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanununun öğretmenler lehine revize edilmesini istiyoruz.” İfadelerini kullandı. Yemekhanede öğrencilerle birlikte yemek yiyen Başkan Urgenç, "kısa bir süre içerisinde mutfak kurarak 1500 öğrenciye yemek çıkartan okulumuz eğitim çalışanlarına kurum müdürü Yusuf Narin nezdinde teşekkür ediyorum." Dedi. Turizm Meslek Lisesi Kurum müdürü Yusuf Narin'in verdiği bilgiye göre Nevşehir merkez, Ürgüp, Derinkuyu ve Avanos ilçemizdeki taşımalı eğitim kapsamındaki 1500 öğrencimize standartlara uygun sıcak yemek hazırlayarak, kiraladıkları iki araçla ulaştırdıklarını belirtti. Yusuf Narin; "Büyük bir fedakârlık göstererek yemeğin hazırlanmasında ve öğrencilerimize ulaştırılmasını bizlere destek olan İl Müdürü Memet Polat ve İl Mem yetkililerine ayrıca emeği bulunan tüm öğretmen ve eğitim çalışanlarımıza, mutfak çalışanlarımıza bir kez de sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum." Dedi.
Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Tayfur Urgenç ve başkan yardımcısı Bülent Yalçın Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini (Turizm Meslek Lisesi) ziyaret ederek taşımalı öğrencileirn yemeklerini tattı.

 

 

Tes. Nevşehir şubesinden yapılan açıklama şu şekildedir; “Başkan Urgenç ve şube bşk. Yrd. Bülent Yalçın, Eğitim çalışanları ve kıymetli meslektaşlarımızla eğitimcinin gündemini değerlendirdi. Öğretmenlerin sorularını cevaplayarak sendikal gündemi değerlendirdiler. Öğretmenlerin taleplerini dinlediler. Öğretmenler itibarlarının daha fazla zedelenmesini istemiyorlar. Yoksulluk sınırının 17.000TL olduğu ülkemizde İnsanca yaşayabilecek ücret artışı istiyorlar. Meslek Kanununda yer alan sınav dayatmasına karşı çıkarak #sınaviptal edilsin diyorlar. Herkese sınavsız kariyer düzenlenmesini ya da derece kademeye bağlı ücret artışı talep ediyorlar.”

Başkan Urgenç yaptığı açıklamada; "Türk Eğitim Sen olarak tecrübeye bağlı olarak 10 yılı dolduran her öğretmene Uzmanlık, 20 yılını dolduran öğretmene baş öğretmenlik hakkının verilmesini ve ekonomik iyileştirmenin sınavsız verilmesini talep ediyoruz. Ayrıca vergi dilimlerindeki adaletsizliğin giderilmesini, reel enflasyon üzerinden enflasyon farklarının aylık ödenmesini, refah payının verilmesini talep ediyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanununun öğretmenler lehine revize edilmesini istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yemekhanede öğrencilerle birlikte yemek yiyen Başkan Urgenç, "kısa bir süre içerisinde mutfak kurarak 1500 öğrenciye yemek çıkartan okulumuz eğitim çalışanlarına kurum müdürü Yusuf Narin nezdinde teşekkür ediyorum." Dedi.

Turizm Meslek Lisesi Kurum müdürü Yusuf Narin'in verdiği bilgiye göre Nevşehir merkez, Ürgüp, Derinkuyu ve Avanos ilçemizdeki taşımalı eğitim kapsamındaki 1500 öğrencimize standartlara uygun sıcak yemek hazırlayarak, kiraladıkları iki araçla ulaştırdıklarını belirtti. Yusuf Narin; "Büyük bir fedakârlık göstererek yemeğin hazırlanmasında ve öğrencilerimize ulaştırılmasını bizlere destek olan İl Müdürü Memet Polat ve İl Mem yetkililerine ayrıca emeği bulunan tüm öğretmen ve eğitim çalışanlarımıza, mutfak çalışanlarımıza bir kez de sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum." Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.